BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55
HABER /  GÜNCEL

Bu markette alışveriş bedava

Sivas Belediyesince açılan ''Gıda Bankası''nda, alışverişler bedava. Üstelik eve servis hizmeti var.

Abone ol

Sivas Belediyesince açılan ''Gıda Bankası''nda, yoksul vatandaşlar gıdadan giysiye kadar her türlü ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyor. Vatandaşların aldığı ürünler, servis aracıyla evlerine kadar bırakılıyor.

Sivas Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, yaklaşık 800 metrekarelik alanda oluşturulan ve hayırseverlerce bağışlanan ürünlerin yer aldığı Gıda Bankası'nda, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilenler, her türlü gereksinimini ücretsiz karşılayabiliyor.

Gıda Bankası'nın reyonlarında gıda, temizlik malzemesi, beyaz eşya, mobilya gibi her türlü ürün bulunuyor. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin önceki dönemlerde de sosyal yardımlara çok önem verdiğini belirterek, ancak önceki dönemlerde yapılan yardımları olumlu bulmalarına karşın yönteminin yanlış olduğunu tespit ettiklerini ve yeni sistem kurma kararı aldıklarını söyledi.

Bu doğrultuda ''Gıda Bankası'' kurulmasına karar verdiklerini ifade eden Aydın, amaçlarının hem yardımların daha şeffaf yapılmasını sağlamak hem de vatandaşın ihtiyacına cevap verebilmek olduğunu bildirdi.

YARDIM YAPANLARA VERGİ KOLAYLIĞI

Yoksul vatandaşların ihtiyaçlarına göre yardımları alabilecekleri bir sistem oluşturmak istediklerini vurgulayan Belediye Başkanı Aydın, ''Hayat Ağacı Derneği vasıtasıyla isteyen her vatandaşımız bu markete yardım yapabileceği gibi, vergi mükellefi olan vatandaşlarımız da yaptıkları yardımları vergilerinden düşebilecekler'' dedi.

Vatandaşlara yaptıkları yardımların hangi ailelere ulaştığını dokümanını sunduklarını bildiren Aydın, şunları söyledi:

''Böylece şeffaflığı sağlıyoruz. Bu bakımdan çok kapsamlı bir sistem, çağımıza uygun bir sosyal yardım modelini oluşturduğumuzu düşünüyoruz.''

Kendileri için yardıma muhtaç vatandaşların alışveriş yapma zevkini yaşamasının da önemli olduğunu belirten Aydın, şöyle devam etti:

''Alışveriş yapma zevkini tatmalarını istedik. Yani vatandaşımız buraya geldiğinde, çocukları ve eşiyle normal bir süpermarkette nasıl alışveriş yapılıyorsa o şekilde alışverişini yapacak, onun zevkini tadacak. Sadece diğerlerinden farkı para ödemeden gidecek. Yani bu markette para geçmiyor. Sivas'ın para geçmeyen tek marketi, bu market.''

EVLERE SERVİS HİZMETİ

Sivas Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Erdoğan Tunç da ihtiyaç sahibi vatandaşların belirlenen limitler doğrultusunda istediği ürünü alabildiğini, alışveriş sonrasında ürünlerin servis arabasıyla evlere kadar teslim edildiğini bildirdi.

Marketten alışveriş yapan 2 çocuk annesi Ayten Şimşek ise belediyenin başlattığı bu uygulamadan çok memnun olduğunu belirterek, ''Buradan ihtiyacıma göre her türlü alışverişi yapabiliyorum. Marketi hizmete açan yetkililere teşekkür ederim'' dedi.