BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Babam ve Oğlum yeniden

Çağan Irmak'ın seyirci rekorları kıran filmi Babam ve Oğlum, Babalar Günü'nde tekrar vizyonda.

Abone ol

İzleyiciyi gözyaşlarına boğan, ödül ve gişe rekortmeni “Babam ve Oğlum”, Babalar Günü'nde yeniden vizyona girmeye hazırlanıyor.

Çağan Irmak'ın yönettiği ve 30 Nisan tarihi itibariyle 3 milyon 713 bin 994 seyirciye ulaşan film, 16 Haziranda yeniden gösterime girecek.

Avşar Film yetkililerinin açıkamasına göre 60 kopya ile yeniden gösterilecek filmin bileti 3 YTL'den satılacak. Şirket, eğitime destek amacıyla yeni gösterimden elde edeceği gelirin yüzde 50'sini Türk Eğitim Vakfı'na bağışlayacak.

Sinemaların talebine göre kopya sayısının artırılması düşünülen yapım, 30 Nisan 2006 tarihi itibariyle 3 milyon 713 bin 994 seyirciye ulaşmıştı. Şirket yetkilileri, filmin yeni gösterimi sonrasında seyirci sayısının zirveyi zorlamasını beklediklerini kaydettiler.

Türk sinemasında en çok izlenilen film rekorunu 4 milyon 235 bin 97 kişiyle “Kurtlar Vadisi-Irak” filmi elinde bulunduruyor. Bu filmi 4 milyon bin 711 seyirciyle “G.O.R.A” adlı yapım izliyor.

DVD VE VCD'LERİ PİYASADA

“Babam ve Oğlum” filmi bir yandan gişe yarışına geri dönmeye hazırlanırken, diğer yandan da VCD ve DVD'leriyle de izleyiciyle buluştu.

Geçtiğimiz hafta dağıtımı yapılan DVD ve VCD'leri büyük ilgi görürken, şirket yetkilileri uzun süredir filmin DVD ve VCD'lerinin çıkması yönünde yoğun talep geldiğini ve bu nedenle çok fazla sayıda DVD ve VCD'nin basılarak satışa sunulduğunu ifade ettiler.

“BABAM VE OĞLUM”

Senaryosunu Çağan Irmak'ın kaleme aldığı “Babam ve Oğlum” adlı yapımda oğlu Fikret Kuşkan, babayı Çetin Tekindor, torunu Ege Tanman canlandırıyor. Filmde, diğer rolleri Hümeyra, Şerif Sezer, Özge Özberk, Binnur Kaya ve Yetkin Dikinciler üstleniyor.

Yapımcılığını Şükrü Avşar'ın üstlendiği filmin öyküsü kısaca şöyle:

1980'de annesini kaybeden Deniz (Ege Tanman), 7 yıl sonra hiç görmediği dedesinin Ege'deki çiftliğine doğru bir yolculuğa çıkar. Deniz'in dedesini hiç görmemesinin nedeni dedesi ile babasının yıllardır dargın oluşudur. Hüseyin Efendi (Çetin Tekindor), okumak için gönderdiği oğlunun politik olaylara karıştığını öğrenince onu evlatlıktan silmiştir.

Sadık'ın (Fikret Kuşkan) her şeye rağmen baba evine geri dönüşünün nedeni Deniz'den ayrılmak zorunda oluşudur. Küçük oğlunu babasına emanet edecektir. Deniz, birdenbire kendini alışmadığı, ilginç bir ortamda bulurken, Sadık, terk ettiği sevgilisiyle ve kendiyle kasabada yüzleşirken, çocuk da dedesinin ve babasının arasındaki tüm buzları eritecektir...