BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bu kız 'uyuyan güzel' hastalığına tutuldu!

Meşhur 'Uyuyan güzel' masalı gerçek oldu. Ancak hiç de göründüğü gibi eğlenceli değil.

Abone ol

Hemen hemen herkesin iç geçirmişliği vardır: Uyusam da bir iki ay sonra uyansam diye. İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan Imaarl Duprey’in böyle bir iç geçirmeye ihtiyacı yok.

Çünkü günlerce ve haftalarca uyumak onun için oldukça sıradan. ‘Uyuyan güzel hastalığı’ olarak adlandırılan Kleine-Levin sendromundan mustarip olan 23 yaşındaki Duprey, bir keresinde aralıksız olarak 59 gün boyunca uyuduğunu söylüyor. Dünyada sadece bin kişide görülen bu hastalık, kişileri asabi yapabiliyor ve onların çocuksu davranışlar sergilemelerine yol açabiliyor.

Bazen kendini anestezi altında hissettiğini belirten Duprey, annesinin ve kız kardeşinin en büyük destekçisi ve yardımcısı olduğunu kaydediyor.

Bir anısını ise şöyle anlatıyor: “Bir gün okuldan çıktım. Aniden ağlamaya başladım. Evime gidecektim ama oraya nasıl varacağımı hiç bilmiyordum. Annemi aradım ve onun yönlendirmeleri sonucu evi buldum.”

Duprey, böyle zor günler geçirse de Londra Üniversitesi’ndeki psikoloji eğitimini geçen sene başarıyla tamamlamış. Hastalığının sebebini bilmediğine işaret eden Duprey, hayatın tadını çıkarmayı ve pozitif olmayı elden bırakmadığını ifade ediyor.

imaarl-duprey.jpg