BIST 10.471
DOLAR 32,76
EURO 35,09
ALTIN 2.448,66
HABER /  GÜNCEL

Bu kadarı şeytanın bile aklına gelmez

Şimdi sıkı durun! İzmir'de bir dolandırıcı Milli Piyango biletleriyle öyle bir dolandırıcılık yaptı ki sizde şaşıracaksınız!

Abone ol

İzmir'de bazı numaralarını jiletle kestiği Milli Piyango biletlerine kazanan numaraları ütüyle yapıştırıp dolandırıcılık yaptığı iddia edilen kişi yakalandı. 

İzmir'in Çankaya Semti Fevzipaşa Bulvarı'nda Milli Piyango bayiliği yapan Hakkı Geyik, polisi arayarak bir kişinin numaraları kesilerek değiştirilmiş Milli Piyango biletinin son 3 rakamına ikramiye çıktığını söyleyerek, değiştirmek istediğini bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Mali Şube ekipleri, 12 ayrı suçtan sabıkası bulunan A.D (39) isimli şahsı gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlının üzerinde 15 adet üzerinde oynama yapılmış bilet buldu.

JİLETLE KAZIDI, ÜTÜ İLE YAPIŞTIRDI

Zanlının Basmane Semti'nde bir otelde kaldığını belirleyen ekipler, odada bulunan çanta içerisinde 963 adet Milli Piyango bileti ele geçirdi. Yapılan incelemede, A.D'nin satın aldığı Milli Piyango biletleri üzerindeki numaraları jiletle söktüğü, çıkardığı numaraları daha sonra yeni tarihli biletin son iki ve dört rakamları üzerine ütü ile yapıştırdığı belirlendi. Zanlının jiletle oynama yapılmış biletlere ikramiye çıkmış gibi gösterip bayilere götürerek para aldığı ortaya çıktı. Polis, zanlının bu yolla 3 ay boyunca 50'ye yakın bilet üzerinde oynama yaptığı ve ikramiye aldığını belirledi. Gözaltına alınan zanlı A.D., 'dolandırıcılık' suçlarından adliyeye sevk edildi. Polis, seyyar bayileri bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli olması konusunda da uyarıda bulundu.