BIST 10.471
DOLAR 32,78
EURO 35,10
ALTIN 2.452,43
HABER /  GÜNCEL

PKK bayramı yine zehir etti

PKK, kentlerdeki uzantılarını kullandı bayrama yine gölge düşürdü. PKK yandaşları yine ortalığı ateşe verdi.

Abone ol

PKK yandaşları, terör örgütünün kuruluş yıldönümünü kutlamak istedi, polis izinsiz gösterilere müdahalede bulundu. Mersin'de 500'e yakın gösterici polis karakoluna saldırırken İstanbul'da Okmeydanı karıştı Sultanbelyi'de belediye otobüsü yakıldı. Viranşehir'de ise polis geceyi yine ayakta geçirdi.

Mersin'de PKK yandaşı grup, polis merkezi yakınında gösteri yapmaya başladı. Polislerinin uyarısına aldırmayıp slogan atan göstericiler karakola doğru yürüyüşe geçti. Grup polis merkezine molotof kokteyli attı, taşlı saldırıda buılundu. Polis de havaya ateş açtı.

BİR ÇOCUK YARALANDI

Polis Merkezi'ne bir grubun molotof kokteyli, taş ve havai fişek attığı sırada, bölgede ateşli silahla yaralandığı iddiasıyla bir çocuk hastaneye kaldırıldı.

Akdeniz ilçesi Siteler Polis Merkezi'ne akşam saatlerinde taş ve molotof kokteyli ile havai fişek atan grup, polisin havaya uyarı ateşi açması ve bölgeye takviye ekiplerin gelmesiyle olay yerinden kaçtı.

 

PKK yandaşları İstanbul'da da
olay çıkardı. Sultanbeyli'de
İETT'ye ait bir otobüs saldırıya
uğradı. Şans eseri olayda ölen
ya da yaralanan olmaz ken
İstanbul polisi olay yerinde
uzun süre delil topladı.

Kaçan gruptan bazıları yeniden polis merkezi yakınına gelerek, güvenlik önlemi alan polislere doğru havai fişek attılar. Gruptakiler, polisin gaz bombası atması üzerine ara sokaklara dağıldı. Şevket Sümer Mahallesi'nin bir başka yerinde oluşan bir grup ise bazı dükkanlara hasar, belediye ait bir ekmek satış büfesini de ateşe verdi.

16 YAŞINDAKİ ÇOCUK
YARALANDI...

Bu arada, 16 yaşındaki Ş.A. adlı bir erkek çocuk, olayın yaşandığı bölgede ateşli silahla yaralandığı iddiasıyla Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, hastaneye giderek olay hakkında bilgi aldı.

Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir vatandaşın karakol yakınında yaralandığı iddiasıyla hastanede tedavi altına alındığını belirterek, “Gerçekten karakolun yakınında mı, yoksa başka yerde mi yaralandı, araştırıyoruz. Görgü tanığı bulmaya çalışıyoruz. Aracın içinde yaralandığı da iddia ediliyor. Eğer böyleyse, yaralandığı aracı bulmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bu arada, polisin mahallede aldığı önlemin sürdüğü bildirildi.

OKMEYDANI BİRBİRİNE GİRDİ!
AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

PKK'nın kuruluş yıldönümünü bahane eden bir grup PKK sempatizanı, Okmeydanı Kuzey sokakta toplanarak yürüyüşe geçti. Şark Kahvesi'ne kadar yürüyen grup, burada önlem alan polisi görünce molotof kokteylleri ve havai fişeklerle saldırdı. Eylemci grubun, vatandaşların ve polislerin üzerine, fitillerini ateşleyerek attıkları molotof kokteylleri hasara neden oldu. Eylemcilerin attıkları havai fişekler, ayrıca vatandaşlarda korku ve paniğe neden oldu.

Polislerin, gruba tazyikli su ile müdahale etmesiyle eylemciler ara sokaklara girerek kaçtı. Atılan molotof kokteyllerinden bazı dükkanlar da zarar gördü. Polisler ile eylemciler arasındaki gerginlik devam ediyor.

Mersin'deki olaylarda polis karakolu hasar gördü. Atılan molotof kokteylerinin bir bölümü karakolun giriş kısmına isabet ederken Mersin Valisi olay yerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

SULTANBEYLİ'DE İETT OTOBÜSÜNE SALDIRI

Olay, 20:00 sıralarında Sultanbeyli Yavuz Selim Mahallesi Antalya Caddesi üzerinde meydana geldi. Durakta yolcu aldıktan sonra 20'ye yakın yolcusu ile hareket etmek üzere olan Abdullah Ülger'in kullandığı ve
Sultanbeyli - Ümraniye güzergahında çalışan İETT otobüsünün önü 10 kişilik yüzleri maskeli bir grup tarafından kesildi.

Otobüse taşlarla saldıran grup yolcuların otobüsten inmelerinin ardından otobüse molotof kokteylleri attı. Grup kaçarken yol üzerinde bulunan BİM markete de taşlarla saldırdı. Olay yerine gelen itfaiye yanan otobüsü söndürürken polis ekipleri olay yerinde inceleme çalışması başlattı.
Otobüs sürücüsü Abdullah Ülger, durukta yolcu aldıktan hemen sonra saldırının gerçekleştiğini söyleyerek, "Grup taşlarla saldırmaya başlayınca ben kapıları açtım ve yolcular indi, ben de indim. Saldırganlar molotof kokteylleri atarak otobüsü yaktı." dedi.

VİRANŞEHİR'DE KARIŞTI POLİS
GÖSTERİCİLERLE ÇATIŞTI...

[PAGE]

  VİRANŞEHİR'DE GÖSTERİCİLER POLİSLE ÇATIŞTI

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, terör örgütü PKK yandaşları korsan gösteri düzenleyip, polise taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polisin de biber gazı ile karşılık verdiği ve yaklaşık bir saat süren gösteride bazı işyerleri zarar gördü.

Akşam saat 19.30 sıralarında Şırnak mahallesinde toplanan çoğunluğunu çocuk ve gençlerin oluşturduğu yaklaşık yüz kişilik kalabalık, PKK terör örgütü ve Abdullah Öcalan lehine slogan atarak ilçe merkezine doğru yürüyüş başlattı.

Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak Vatan Caddesi'ne gelen kalabalık, burada çöp konteynerlerini devirerek yolu trafiğe kapattı.

Çoğunluğu yüzlerini poşu ile kapatan ve ellerinde terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ve Öcalan posterleri taşıyan grup daha sonra Viranşehir Kaymakamlığı'nın da bulunduğu Karacadağ Caddesi'ne geldi.

Kaymakamlık binasına 500 metre mesafede önlem alan polisler tarafından ilerlemelerine izin verilmeyen grup, Burada çöp konteynerlerini devirip, yoldan topladıkları lastiklerle oluşturdukları barikatı ateşe verdi.

Sloganlar atan kalabalık dağılmaları uyarısında bulunan polislere yanlarında getirdikleri molotof kokteylleri ve taşlar ile saldırmaya başladı. Polisin de biber gazı ile karşılık vermesi üzerine ara sokaklara dağılan grup caddenin başka bir noktasından çıkarak, güvenlik güçlerine saldırmayı sürdürdü.

Çatışma 1 saat sürdü, yangın çıktı

Yaklaşık bir saat boyunca cadde üzerinde polis ile çatışan kalabalık, saat 20.45 sıralarında ara sokaklara girerek dağıldı. Göstericilerin dağılmasının ardından taş tarlasına dönen caddede polis inceleme başlatırken, cadde üzerinde bir balıkçının deposunda atılan molotoflardan dolayı küçük çaplı yangın çıktı.

İtfaiyenin müdahalesi ile söndürülen yangının ardından depoda maddi hasar oluştuğu görüldü. Caddede incelemesini sürdüren polis, yoldan geçen ve durumundan şüphelendiği kişilerin kimliklerini kontrol edip üstlerini aradı.

Gerginliğin sona erdiği Viranşehir'de polis, olası yeni gösterilere karşı güvenlik tedbirlerini en üst seviyeye çıkardı.