BIST 10.255
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.402,38
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu işte bir Hokkabaz var!

Savaş Ay'ın "Hokkabaz'ın senaryosunu benden çaldı!" dediği Cem Yılmaz, sert bir cevap verdi.

Abone ol

Gazeteci Savaş Ay’ın “Cem Yılmaz’ın yaptığı Hokkabaz filmi 2000 yılında yazdığım babamın hikayesidir. Fikrimi çaldılar” iddası ortalığı karıştırdı. Berlin'den iddialara sert yanıt veren Cem Yılmaz, "Ne zaman iyi bir iş yapsam eleştiri yiyorum.Oscar alsam, dövüp elimden alacaklar" dedi.

Yılmaz, "Bu çok ağır bir suçlama. Fikir hırsızlığıyla suçlanmak bizi meşgul ediyor. Bu haksızlıktır. Şimdi bu iddianın doğru olmadığı ortaya çıktığı zaman ne olacak? Bunun yaptırımı ne olacak?" diye konuştu.

İddiaları ortaya atan Savaş Ay’la da hiçbir ilişkisi kalmadığını belirten Yılmaz, "Özür dilemesini beklemiyorum. Ama Savaş Ay’la ilişkim kalmadığını beyan ediyorum" dedi.

Filmin hazırlığı için bir yıl eve kapandığını söyleyen Yılmaz, "Uzun bir çalışma sonucunda bir grubun emeğiyle bu film ortaya çıktı. Bu emeğe saygı duyulması gerekir. Bu suçlamalara diğer filmlerimde de uğramıştım" diye konuştu.

HOKKABAZLIĞI KİM YAPTI?

Hokkabaz'ın senaryosunun Savaş Ay'dan çalıntı olduğu yönündeki tartışmalara manken oyuncu Eylem Şenkal'da katıldı. Şenkal, fikir hırsızlığı konusunda Cansu Dere’yi suçladı.

Şenkal'a göre Savaş Ay bu senaryoyu 1999 yılında babasının hayatından yola çıkarak yazdı. "Şeytan Torbası" adını verdiği film için oyuncu kadrosu ararken, Cansu Dere ile tanıştı. Savaş Ay, senaryoyu okuması için Cansu Dere'ye verdi. Yıllar sonra Cansu Dere ile Cem Yılmaz’ın sevgili olduğunu belirten Şenkal, "Muhtemelen o bahsetti ya da Savaş Ay’ın senaryosunu Cem’e okuttu. Daha sonra Hokkabaz filmini seyrettim. Cem Yılmaz’ın oynadığı karakter Savaş abinin babası Turan Ay Turanlı’nın aynısı" dedi.