BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İSKİ de sahte fotoğraf kurbanı

Kötü niyetliler interneti bir silah gibi kullanıyor. Tıpkı İSKİ'nin durumunda olduğu gibi..

Abone ol

Teknolojinin ve internet kullanımın yaygınlaşması, yaygın kitlelere ulaşan mail gruplarını ve asparagas haberleri de beraberinde getiriyor.

İnternet aracılığıyla her gün farklı konularda binlerce e-mail, kullanıcılara iletiliyor (forward ediliyor) ve birçok konuda aynı gün içerisinde geniş kitleler bilgilendirilmiş oluyor. Ancak kimi zaman asılsız maillerde bazı kişileri ve kurumları zor durumda bırakabiliyor!

Bunun son örneği internet ortamında yaygın olarak dolaşan “İSKİ Vezneleri” konulu e-mail. Mail’de İSKİ’ye ait olduğu söylenen, bay ve bayan vezneleri ayrı ayrı olan bir yer sanki İSKİ vezneymiş gibi anlatılıyor.

SAHTE FOTOĞRAF

Her gün onlarca kullanıcıya iletilen bu mailleri alan vatandaşlar da şaşkınlıklarını gizleyemiyor ve soluğu İSKİ’yi aramakta ya da mail yoluyla durumun doğruluğunu İSKİ’ye sormakta buluyor.

Her gün konuyla ilgili onlarca e-maili yanıtladıklarını söyleyen İSKİ yetkilileri ise vatandaşların bu tip uydurma e-maillere itibar etmemelerini, İSKİ gibi güzide bir kamu kuruluşunda böyle bir durumun kesinlikle söz konusu olamayacağını söylüyorlar.

DOĞRU FOTOĞRAF