BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,88
ALTIN 2.415,96
HABER /  GÜNCEL

Sari katillerden yaralı kurtulmuştu

Seri katillerin saldırısından yaralı kurtulan Melih Süren Bekçe dehşet anlarını anlattı.

Abone ol

Çeşitli illerde 7 kişiyi öldürdükleri ve 2 kişiyi yaraladıkları iddiasıyla tutuklanan iki zanlıdan Yiğit Bekçe'nin 22 Ekimde işlenen ilk cinayetten iki gün önce Bursa'nın Gemlik ilçesinde pompalı tüfekle yaraladığı Melih Süren, Bekçe'nin kendisini ''öldü'' zannederek olay yerinden ayrıldığını, saldırı sırasında diğer zanlı Mehmet Karahasan'ın da Bekçe'nin yanında olduğunu bildirdi.

Gemlik'te eşiyle birlikte Alemdar Caddesi'nde yürüdüğü sırada Yiğit Bekçe'nin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan, ilk müdahalenin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen Süren'in tedavisi, fakültede geçirdiği operasyonun ardından getirildiği Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesinde sürüyor.

Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde yatan Süren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralama olayının ardından bazı gazetelerde Yiğit Bekçe ile daha önceden birlikte çektirdiği fotoğrafların yayınlandığını, bunun üzerine kendisinin de ''katil damgası yediğini'' savundu. Bekçe'nin kendisinden büyük olduğunu, cezaevinde bir süre birlikte yattıklarını belirten Süren, ''Ancak daha sonra beni öldüreceğini söyleyince aramız bozuldu. Saldırı, evimin önünde gerçekleşti. Yiğit Bekçe, bana pompalı tüfekle 6 el ateş etti.

Tüfekten çıkan saçmalarla yaralandım. Kanlar içinde yere yığıldım. O sırada yanında Mehmet de vardı. Yere yığılınca yanıma gelerek kısa süre bana baktılar. Öldüğümü zannedip gittiler'' dedi. Süren, Yiğit Bekçe'nin basında yer alan ifadesinde, ''Gemlik'te bir hasmımı öldürdüm'' dediğini anımsatarak, ''Demek ki benim ölmediğimden haberleri yok. Belki de beni vurduktan sonra ölmediğimi öğrenmiş olsalar bu cinayetleri işlemeyeceklerdi. Tekrar dönüp beni vurmaya çalışacaklardı. Yaşadığıma mı sevineyim, ölenlere mi üzüleyim, bilemiyorum. Öldürülen insanlara ve geride kalan ailelerine çok üzüldüm'' diye konuştu. Geçimini zeytincilikle sağladığını anlatan Süren, ''kirli işlerle'' uğraşmadığını iddia etti.