BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,84
ALTIN 2.411,56
HABER /  DÜNYA

Demokratlar anketlerde önde

Yapılan araştırma Amerikan seçmeninin Demokrat adaylardan yana olduğunu gösterdi

Abone ol

ABD Kongresindeki güç dengesini belirleyecek 7 Kasım kısmi seçimleri öncesinde yapılan bir kamuoyu araştırması, Amerikan seçmeninin Demokrat adaylardan yana olduğunu gösterdi. Reuters/Zogby'nin 1013 kişi üzerinde yaptığı ve hata payı yüzde 3 olan araştırmada saptanan Amerikan seçmeninin duygu ve görüşleri şöyle:

Ankette, hangi partiye oy verme eğiliminde oldukları sorusuna yüzde 33'lük bir kesim Cumhuriyetçiler, yüzde 44 de Demokratlar yanıtını verdi. -ABD Başkanı George Bush'un görevindeki performansını iyi ya da mükemmel bulanların oranı önceki ay yüzde 42 iken, bu ankette yüzde 36'ya indi. -Irak savaşının can kaybına değmeyeceğine düşünenlerin oranı yüzde 57 olarak saptandı. Bu oran geçen ay yüzde 53'tü. Keza, ABD'nin Irak'ta yanlış yol izlediğine inananların oranı da yüzde 55'ten yüzde 57'ye yükseldi.

Amerikan askerlerinin bu yıl sonuna kadar Irak'tan çekilmesi gerektiğini düşünenlerin oranıysa yüzde 50 civarında. Ankete katılanların yüzde 41'i, "durum düzelinceye kadar" askerlerin Irak'ta kalması gerektiğini düşünüyor. -Irak savaşı nedeniyle ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in görevinden alınması gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 42 iken, buna karşı çıkanların oranıysa yüzde 49 oldu.

Kuzey Kore'nin nükleer silah denemesiyle ilgili olarak da, ankete katılanların yüzde 35'inin Pyonyang yönetimini durdurmak için askeri bir müdahaleden yana, yüzde 56'sının ise böyle bir müdahaleye karşı olduğu saptandı.