BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yolcu uçağında taciz iddiası

İzair'e ait uçağın hostesi bir yolcunun kendisine taciz ettiği iddiasıyla dava açtı.

Abone ol

Kahire-İzmir seferini yapan İzair'e ait uçakta görevli hostes, yolculuk sırasında, kendisini sözle taciz ettiğini ileri sürdüğü yolcudan şikayetçi oldu. Alınan bilgiye göre, İzair'e ait 1081 sefer sayılı Kahire-İzmir seferini yapan uçağın Adnan Menderes Havalimanı'na inmesinin ardından, hostes olarak görev yapan Elif Öncel (27), Koruma Şube Müdürlüğüne başvurarak yolcu K.U'dan şikayetçi oldu.

Hostes Öncel, yolculukta içecek servisi sırasında, K.U'nun bardağı alışında ve geri verişinde eline dokunduğunu, bir ara yanına çağırarak ''Çok güzelsiniz'' dediğini, daha sonra koltuğundan kalkarak uçağın arka bölümüne geldiğini iddia etti. Öncel, arka bölüme gelmesinin yasak olduğu ve yerine oturması konusunda uyardığı K.U'nun kendisine, ''Sen kim oluyorsun ukala. Adın ne, seni işten çıkarttırırım. Sen kimin sevgilisisin?'' diyerek sözle tacizde ve hakarette bulunduğunu ileri sürdü.

Şikayet üzerine polis merkezine davet edilerek ifadesine başvurulan iş adamı K.U. ise, uzun süre koltukta oturması nedeniyle ayağının uyuşması yüzünden koridora çıkarak arka bölüme doğru yürüdüğü sırada kendisine ''Git yerine otur'' diyen hostese, ''Nasıl konuşuyorsun? Sen kimin sevgilisi veya torpillisisin?'' dediğini savundu. K.U. da ''kaba ve saygısızca'' konuştuğu iddiasıyla hostesten davacı olduğunu söyledi. İfadeleri alınan hostes ve iş adamı, savcının talimatıyla serbest bırakıldı.