BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kazaklarınki İHALE DAYAĞI mı?

Kazakistan'daki dayak skandalıyla ilgili yeni bir iddia var. İşte bu iddia ve olayın fotoğrafları:

Abone ol

Kazakistan'ın Tengiz bölgesindeki ENKA'ya ait şantiyede yaşananlar henüz hafızalardan silinmedi. Olayın çıkış nedeniyle ilgili her iki taraftan farklı iddialar geldi. Ortak kanı olayın Türklerle Kazaklar arasındaki maaş farkından kaynaklandığı yönünde. Peki Kazaklar şimdiye kadar bu farka neden ses çıkarmadılar?

İHALE DAYAĞI MI?

İşte bu noktada ortaya başka bir iddia atıldı. Olayların perde arkasında Kazakistan'da yakın zamanda yapılacak olan büyük bir ihale var. İhaleye ENKA da katılıyor. Kazak firmaları ise bu büyük ihaleyi Türk şirketine kaptırmak istemiyorlar.

İddialara göre ENKA'nın ihaleden çekilmesini sağlamak için bu firmalar, Türk şantiyesinde çalışan Kazak işçileri kışkırttılar. "Daha fazla maaş vaadi" ile kandırılan işçiler, işte bu nedenle Türklere saldırdılar.

ENKA'dan olaylara ilişkin bugüne kadar net bir açıklama gelmedi. Tengiz'deki Türk işçilerin tamamını Türkiye'ye getiren ENKA, dayak skandalının izlerinin silinmesini bekliyor. Ancak olaylara tanık olan bir Türk işçinin cep telefonu ile kaydedip İnternethaber'e gönderdiği görüntüler, bu dayağın hafızalardan kolay kolay silinmeyeceği yönünde.

TÜRK İŞÇİNİN ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLAR;