BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.404,53
HABER /  GÜNCEL

Bu illerde yaşıyorsanız dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun güney ve doğu kesimlerinde aralıklı olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Batman, Siirt ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), akşam saatlerine kadar yurdun güneydoğu kesimleri ile Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

Yağışların; Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Batman, Siirt ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Bölgelere göre hava durumu ise şöyle tahmin ediliyor;

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, İç Ege parçalı öğle saatlerinde bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, doğusu aralıklı, Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçeleri öğle saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı bulutlu, Niğde, Kayseri ve Sivas çevreleri aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Elazığ, Bingöl ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor