BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,10
HABER /  GÜNCEL

Bu ilçede hiç hırsızlık olmuyor

Esnaf ürünleri kapının önünde bırakıp gidiyor. Daha bir teki bile çalınmamış!

Abone ol

Kastamonu’nun Şenpazar İlçesi'nde, beyaz eşya satıcısından market sahibine, nalburundan fırıncısına tüm esnaf, işyerlerinin önünde sergiledikleri ürünlerini kepenk kapatırken de içeri almıyor.

Bugüne kadar hiç bir hırsızlık olayıyla karşılaşmadıklarını söyleyen esnaf, bu geleneğin ilçeyi ziyarete gelen yabancılar tarafından şaşkınlıkla karşılandığını söyledi.

Normalde esnaf, sabah işyerinin önüne çıkardığı teşhir ürünlerini, akşamları kepenk kapatmadan önce içeri alırken, 2700 nüfuslu ilçede bu uygulama yıllardır yapılmıyor. Sattıkları ürünleri işyerlerinin önünde sergileyen esnaf, akşamları eve giderken de hiçbir önlem almadan dükkanlarının önünde bırakıyor.

Esnaf Mehmet Selçuk, “Biz yıllardan beri bu gelenekle mallarımızı kapı önünde bırakırız. Bugüne kadar hiçbir ürünümüz ve malımız çalınmadı. Çok şükür bundan sonra da olacağını sanmam” diye konuştu.

Büyük şehirlerde güvenlik kameraları ve alınan bir çok önleme rağmen yaşanan hırsızlık olaylarının önüne geçilemezken, Şenpazar esnafının ise mallarını dükkan önünde koruma önlemi almadan bırakması dikkat çekiyor. İlçede yaşayanların normal karşıladıkları bu olay, ziyarete gelen yabancılar tarafından şaşkınlıkla karşılanıyor.