BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.425,68
HABER /  GÜNCEL

Sanal hatim indirin!

Sanal ortamda dini eğitim veren programlar yoğun ilgi görüyor.

Abone ol

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Kocatepe Camisinin avlusunda açılan "27. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"nda özellikle çocuklara yönelik yayın yapan yayınevleri ve sanal ortamda dini eğitim vermek için hazırlanan bilgisayar programları büyük ilgi görüyor.

Dini eğitim için hazırlanan programlar arasına namaz kılmayı öğretenlerin yanısıra Kuran-ı Kerim okuma programları da girdi.

BİLGİSAYARLA NAMAZ KILMAYI ÖĞREN

İnteraktif özellikleriyle Kuran okumayı ve namaz kılmayı öğreten programlarda, verilen bilgiler sesli ve görüntülü anlatımlarla destekleniyor. Programlarda eğlence bölümleri de yer alıyor ve bu bölümlerde de, oyunlar aracılığıyla çeşitli dini bilgiler öğretiliyor.

Sureler, peygamberlerin hayatı, masallar, hikaye anlatımlarının yer aldığı din eğitimi programının, İngilizce'ye de çevrildiği, yeni ürünün yaklaşık 1 ay sonra Avrupa'da piyasaya sunulacağını bildirildi.

SANAL HATİM İNDİRİN!

Kuran-ı Kerim'in sanal ortamda hatmini sağlayacak program ise, Windows, Macos X, Unix, Linux gibi tüm işletim sistemlerinde çalışıyor. Kuran-ı Kerim'in Türkçe, İngilizce ve Almanca meali, Elmalılı Hamdi Yazır ve Ömer Nasuhi Bilmen'in Türkçe tefsirini de içeren bu program, çeşitli dini eserlerden oluşan tam 150 ciltlik dev bir eser niteliğinde.