BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.412,23
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bu huzur havası birilerine battı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Reyhanlı'daki saldırı hakkında değerlendirmelerde bulundu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Bu sabah Sözcü gazetesinde yer alan Saygı Öztürk imzalı 'Halk muhalifler yaptı diyor' başlıklı habere hükümet kanadından yanıt gecikmedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Bu iddialar kesinlikle yalan. Huzur havası birilerine battı" dedi.

Çelik NTV'de Erhan Ertürk'ün sorularını yanıtladı. Reyhanlı'daki çifte saldırı hakkında '' Malum Türkiye bir nasırdan kurtulmaya çalışırken bakıyorsunuz birileri başka taşeronları devreye sokmaya çalışıyor. PKK frene basınca bunlar gaza basıyorlar. Türkiye'de sukunet var. Şehit cenazeleri yok Bu sukunet huzur havası birilerine battı. Bu hainleri halkın tanıması gerekiyor.'' dedi.

Saldırı Suriyeli muhaliflerle ilgili olmadığını söyleyen Çelik, ''Suriyeli muhaliflerle ilişkilendirilen iddialar kesinlikle yalan. Bu kuyruklu yalan. İlk araştırmalarda zerre kadar hakikatla bağdaşmadığını bakanımız açıkladı'' dedi.

HATAY'IN FARKLI BİR ÖZELLİĞİ VAR

Hatay Esad'ın zulmunden kaçmış olan Suriyeli kardeşimizin yaşadığı yer. Hatay’ın farklı bir özelliği var. Çok dinli, dilli, etnisiteleri olan bir vilayetimiz. Esad’ın zulmünden kaçıp gelenlerin yaşadığı bir yer. Farklı bir mozaik, bir yapı var, bunu provoke etmeye çalıştılar. Bu yapıyı rahatlıkla proveke edebileceklerini hesapladılar. O canlar bizim canlarımızdan kopmuş parçadır. Ağır yaralılarımız var. Birçok ocağa ateş düştü. Olayın ilk anından itibaren devlet kurumları oradaydı.

MYK'DA GÜNDEM REYHANLI'DAKİ ÇİFTE SALDIRI

Başbakan'la birlikte Ankara'da bu konu değerlendirilecek. MYK bu konu ele alınacak. Malum Türkiye bir nasırdan kurtulmaya çalışırken bakıyorsunuz birileri başka taşeronları devreye sokmaya çalışıyor. Ben bunlara nöbetçi terör örgütü diyorum. PKK frene basınca bunlar gaza basıyorlar. 

BU HUZUR HAVASI BİRİLERİNE BATTI

Türkiye'de sükunet var. Şehit cenazeleri yok. Bu sükunet huzur havası birilerine battı. Bu hainleri halkın tanıması gerekiyor. Zulümden kaçan hayatını kaybetmek istemeyen insanlara  bir tas çorba içirebiliyosak bu vicdan durumudur. Bizim içimizdeki katiller bunu yapıyoırlar. Suriye Enfermasyon Bakanı bu olayda Türkiye'yi sorumlu tutuyor gazetelerde bunun düdüklüğünü yapıyor.

PATLAMALARIN SURİYE'DEKİ MUHALİFLERLE İRTİBATI

Saldırı Suriyeli muhaliflerle ilgili olsaydı bunu saklamazdık. Suriyeli muhaliflerle ilişkilendirilen iddialar kesinlikle yalan. Bu kuyruklu yalan. İlk araştırmalarda zerre kadar hakikatla bağdaşmadığını bakanımız açıkladı. Böyle bağlantı olsa hükümetimiz bunu gizlemez. Suriye hükümeti biz yaptık yaptırdık diyemez böyle bir şey söylerse bu savaş sebebidir. Biz yaptık demesini kim bekliyordu ki…

İSTİHBARAT ZAAFİYETİ VAR MI?

Bir yangın meydana gelirken öncelilikle o yangın söndürülür. Bu yangına yol açan nedir bu ortaya çıkarılır. Güvenlik zaafı varsa İçişleri Bakanlığımız bunu inceler ortaya koyar. Şunu bilmeliyiz dünyanın en büyük ağa sahip örgütü CIA'dır. Kısa süre önce Boston'daki saldırıyı biliyorsunuz. Ne kadar istihbarat olursa olsun terör alçakça yöntemler kullandığı için olay nerden çıkmış bilemezsiniz. Devlet ve hükümet olayı inceliyor. Birilerine ceza verilmek isteniyorsa gereken yapılacaktır.

NEDEN YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ?

Bakan orada kesinleşmiş verilere dayanarak halkı bilgilendiren insandır. Meseleyi bizzat yerinde inceleyen insandır. Çok zaman gazeteciler kulis haberlerini, birbirlerinden duyduklarını, sokaktan geçen birinin anlattığını da haber atlatma endişesiyle haber yapabiliyorlar. Bu gibi olaylarda meselenin sukünetle götürülmesi için yayın yasağı gerekliydi. 11 Eylül saldırılarında ABD'de de bu tür önlemler alındı. Ülkemizde böyle hadiseler olduğu zaman kan gölü manzaralarını gösterenler, insan organlarını teşhir etmeye varıncaya kadar şahit olduk. Dolayısıyla insanların acılarını derinleştirmemek için yayın yasağı gerekliydi. Meselenin tamamen ortaya çıkmasıyla birlikte yayın yasakları da ortadan kalkacaktır."


Yok artık dedirten Reyhanlı iddiası!

Reyhanlı saldırısıyla ilgili Sözcü gazetesinde yer alan iddia herkesi şaşırttı. Reyhanlı halkı saldırının sorumlusunun 'muhalifler' olduğuna inanıyor. (Devamı...)

40959.20130513125358.jpg