BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.440,13
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Melih Gökçek'ten CHP ve MHP'ye eleştiri!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, muhalefet partilerini kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Melih Gökçek, Milat gazetesinden Nil Gülsüm'e verdiği röportajda İstanbul baronlarının CHP'nin başına Sarıgül'ü getireceğini ve MHP'nin biteceğini söyledi.

"CHP ile neden bu kadar ilgilisiniz" sorusuna "CHP ile uğraşmak hobim" diye cevap veren Melih Gökçek, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun bu seçimde de yerinde kalacağını belirten Gökçek, "Daha sonra Kılıçdaroğlu kalmaz. Yerine de baronlar Sarıgül'ü getirecek" diyerek çarpıcı bir iddiada bulundu.

İşte Gökçek'in o açıklamaları

CHP'YLE UĞRAŞMAK HOBİM

Ben gençlik yıllarımdan bu yana hep CHP ile uğraştım. Onlar da benimle uğraştı. Şakayla karışık söyleyecek olursam 'hobim' olarak ifade edebilirim.

CHP BU SEÇİMDEN SONRA..

Bu seçimi geçirirler herhalde. Ondan sonra Kılıçdaroğlu'nu bırakmazlar kolay kolay.

BARONLAR SARIGÜL'Ü İSTİYOR

Ona İstanbul'da baronlar oturur karar verirler. Baronların Kılıçdaroğlu'nun yerine geçmesini istedikleri kişi de Mustafa Sarıgül. Şunu söyleyebilirim; şu veya bu şekilde Sarıgül adımını CHP'ye atarsa, ister İstanbul'a aday yapsınlar, ister yapmasınlar, ister seçilsin ister seçilmesin kesinlikle ilk kongrede Genel Başkan olur.

BÜTÜN MHP'LİLERİ KUCAKLARIZ

Gökçek, "MHP ve Bahçeli'nin son dönemdeki tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da şu sözlerle yanıt verdi;

AK Parti barışı temin ederse Türkiye'de MHP'ye gerek kalmayacak. Bütün telaşları bu. Barış gelirse bize neden oy versinler diye düşünüyorlar. MHP, kendi hayatiyetini doğrudan doğruya PKK ile olan çatışma üzerine kurmuş vaziyette. PKK ile çatışma bitince tabiri caizse varlık sebebi ortadan kalkmış olacak. Halbuki bunun için endişe etmelerine gerek yok. Bizim partinin yüreği geniş. Hepsini kucaklarız. Bütün MHP'li arkadaşları bekleriz. Gelsinler beraber yapalım siyaseti. Bahçeli de "Bunlar yüzde 70'e çıkacaklar" dedi. Herhalde o zaman içinden geçmişki böyle bir şey Allah söyletti. Gelsinler birlikte yakalayalım yüzde 70'i. Aslında MHP tabanıyla bizim aramızda çok fazla nüanslar yok.