BIST 10.259
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.412,00
HABER /  GÜNCEL

Bu hafta yanacağız

Sıcaktan bunalan vatandaşa kötü haber! Yeni haftada sıcaklık artıyor, nem oranı da yükseliyor.

Abone ol

Türkiye aşırı sıcak havanın etkisinde kalıyor. Sıcaklık ağustos ayı ortalama değerlerinin 6 ila 10 derece üzerine çıkacak ve yeni haftada da fazla bir düşüş beklenmiyor.

- İstanbul’da bu iki gün hava çok sıcak, rüzgar zayıf ve nem oranı yine yüksek. Bu nedenle gölgede hissedilen sıcaklık 39 dereceyi bulacak. İstanbulular salı günü sertleşecek poyrazla birlikte biraz serinleyebilir.
- Ankara üç gün çok sıcak, mümkün olduğunca güneşe çıkılmamalı.
- İzmir bu yazın en sıcak günlerini yaşıyor, rüzgarlar zayıflıyor, bunun yanında sıcaklık ve nem ise çok artacak, hissedilen sıcaklık 41 dereceye çıkabilir. 
- Bursa
aşırı sıcak iki gün geçirecek.
- Adana’da sıcaklık artıyor ve rüzgar hızını azaltıyor.

Bugün;
İstanbul ve Ankara 35
İzmir 37
Bursa 36
Adana 34 derece.

İŞTE BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara’da bu iki gün çok sıcak geçecek. Rüzgar zayıf, sıcaklık 35 dereceyi aşarken Balıkesir çevresinde 40 dereceye yaklaşacak, nem oranı da yüksek. Salı günü poyrazın sertleşmesi ile biraz serinleme olacak ama önümüzdeki haftada sıcaklık yüksek değerlerde kalacak. Edirne ve Balıkesir 37, Sakarya 35 derece.

İç Anadolu Ağustos ayının bu haftasını çok sıcak geçirecek. Özellikle yarın çok daha sıcak olacak, sıcaklık Ankara, Eskişehir ve Konya’da 35 dereceyi geçecek. Konya 33, Eskişehir 34, Sivas 31 derece.

Ege Bölgesi’nde yaşayanlar ve bölgeye tatile gidenler bugünlerde güneşe çıkmamaya özen göstermeli, güneş ve ısı çarpmaları görülebilir. Bugün rüzgar çok zayıf, nem oranı ve sıcaklık ise artıyor. Yarın Aydın ve Denizli’de sıcaklık gölgede 40 dereceyi geçecek. Rüzgar ancak salı günü sertleşecek. Bugün Denizli 38, Muğla 37, Kütahya 34 derece.

Akdeniz Bölgesi’nde sıcaklık en az 3-4 derece artacak, rüzgar gün içinde değişik yönlerden ama genelde hafif esecek. Antalya merkezde nem oranı bugün yüksek, yarın ise düşecek. Güneydoğu’da da sıcaklık artıyor, hafta başı 40 dereceyi aşacak, bugün rüzgar zayıf. Antalya 35, Adana 38 derece.

Doğu Anadolu Bölgesi de aşırı sıcaklık yükselişinden etkilenecek. Bugün sadece Kars çevresinde yağmur görülebilir. Erzurum 28, Van 31, Malatya 35 derece.

Karadeniz Bölgesi Zonguldak’tan Artvin’e kadar çok sıcak 2-3 gün geçirecek. Sıcaklık kıyılarda 30 dereceyi geçerken, Amasya, Çorum gibi iç kesimlerde 38 dereceyi bulacak. Trabzon ve Samsun 31, Bolu 34 derece.