BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Bu fotoğraftaki gariplik ne?

Ankara Festivali'ndeki sergide, ilginç bir fotoğraf herkesin dikkatini çekti! İşte her Türk'ün rahatça çözebileceği gariplik;

Abone ol

Ankara Festivali'ndeki sergide, 16 Türk devletinin kurucusu ile Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün fotoğrafları yer aldı. Sergi salonuna 18. Fotoğraf olarak da, Belediye Başkanı Melih Gökçek’in resmi yerleştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Ankara Festivali” bünyesinde açılan sergide, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de ‘’18. Türk Büyüğü’’ oldu. Festival kapsamında kurulan “Türk’ün Kutlu Yürüyüşü” sergisinin düzenlendiği çadırda, tarihteki 16 Türk devletinin kurucuların fotoğrafları ile Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün resmi yer aldı. Bu fotoğrafların yanına ve 18. sıraya ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in fotoğrafı yerleştirildi.



Çadırdaki sergide Büyük Hun, Batı Hun, Avrupa Hun, Ak Hun, Göktürk, Avar, Hazar, Uygur, Karahanlı, Gazneli, Büyükselçuklu, Anadolu Selçuklu, Harzemşahlar, Altıordu, Büyük Timur, Babür ve Osmanlı İmparatorluğu devletlerine ilişkin bilgiler ile kurucuların resimlerinin yer aldığı panolar bulunuyor.


Sergide Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ün bir fotoğrafına da yer verildi. 18. sıraya da, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ortaasya gezisi sırasında çekilmiş büyük boy bir fotoğrafı yerleştirildi.

Gazeteport