BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Osetyada Türk muhabiri vurdular!

Güney Osetya’da Gürcü birliklerinin çekilmeye başladığı başkent Şin Vali’de Türk gazetecilere ateş edildi.

Abone ol Güney Osetya’da Gürcü birliklerinin çekilmeye başladığı başkent Şin Vali’ye girmeye çalışan NTV ekibinin bulunduğu araç silahlı saldırıya uğradı.

Oset güçlerinin ateşine maruz kalan araçta bulunan Kanaltürk muhabiri Levent Öztürk başından yaralandı. Araçta bulunan NTV muhabiri Hilmi Hacaloğlu yaşananları şöyle anlattı:

“Bu sabah saatlerinde Güney Osetya’nın Gori kentinden başkent Şin Vali’ye doğru yola çıktık. Yol boyunca tank ve zırhlı birlik görmedik ancak Şin Vali ile Gori arasındaki sınırın kuzeyinde Oset askerlerinin güneyinde ise Gürcü askerlerinin olduğunu gördük. Ardın Gürcülerin terkettiği Şin Vali giriş noktasından geçtik. Herhangi bir kontrole tabi tutulmadık. sınır geçtikten 2,5 km kadar sonra silahlı saldırıya uğradık. Oset güçleri tarafından açılan atişte aracımızdaki Kanaltürk muhabiri Levent Öztürk başından yaralandı. Aracı kullanan Kanaltürk kameramanı Güray Ervin de omuzundan hafif yara aldı. Bunun üzerine aracı durdurduk. Yaralı arkadaşlarımız için yardım istedik. Askerler geldi. Gazeteci olduğumuzu anlattık. Ardından Şinvali’de büyük bölümü tahrip edilmiş hasteneye gittik. Gazeteci arkadaşımız Levent Öztürk’un sağlık durumu iyi. Buradaki doktorlar bir hafta kadar dinlenmesi gerektiğini söylediler.

Şin Vali’deki duruma gelince kontrol tamamen Oset ve Rus askerlerin elinde. Kentte denetimi onlar sağlıyor. Bulunduğumuz hastanenin büyük bölümü hasarlı. Çok sayıda asker ve sivil yaralı var. Birkaç kilometre ötede çatışmalar sürdüğünü duyuyoruz. Kent hayalet şehir halini almış. Sivil görülmüyor. Sadece askerler var.”

Ankara’daki Rusya Büyükelçiliği ile temasa geçen Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçilikten gazetecilerin sağlık durumları
hakkında bilgi bekliyor. Rus Büyükelçiliğine ayrıca, gazetecilerin güvenliklerinin sağlanması, en güvenli ve hızlı şekilde Türkiye’ye nakledilmeleri beklentisi iletildi. Konu hakkında Türkiye’nin Moskova ve Tiflis Büyükelçiliklerine de bilgi verildi.