BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.408,17
HABER /  DÜNYA

Torontoda büyük patlama

Kanada'nın Toronto kentinde bu sabah erken saatlerde büyük bir patlama meydana geldi.

Abone ol Kanada'nın Toronto kentinde bu sabah erken saatlerde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, olayla ilgili geniş çaplı bir araştırma başlatıldı.

Kentin merkezi noktalarından Murray caddesinde bir tüp gaz deposunda, sabaha karşı bilinmeyen bir sebeple meydana gelen patlamada, ölen ya da yaralanan olmazken, patlamanın hafta sonunda ve sabah erken saatte meydana gelmesinin bunda etkili olduğu belirtildi.

Toronto polisi, patlama üzerine bölgeyi insan ve araç trafiğine kapatırken, yetkililer, bölge sakinlerinden zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları istedi. Bu arada patlamanın olduğu bölgede doğal gaz ve elektrik kesintisi uygulanıyor.

Polisin, terörist bir saldırıya karşı yoğun önlemleri uyguladığı gözlemlenirken, patlamanın sebebiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Basın mensuplarının bölgeden görüntü almalarına da izin verilmedi.

Bölgeye 130 itfaiyeci sevkedildiği açıklanırken, yüzlerce evin patlamadan hasar gördüğü kaydedildi. Görgü tanıkları, patlamadan sonra tüp gaz tanklarının havada uçuştuklarını ve birçok evin bundan zarar gördüğünü belirtiyorlar.

Olaydan sonra Toronto metrosunun bölge seferleri de iptal edildi.