BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.400,33
HABER /  DÜNYA

Ruslar Tiflisi bombaladı iddiası

Gürcistan, bir Rus uçağının Tiflis havalimanı yakınlarına bomba attığını iddia etti. Rusya ise iddiaları yalanlıyor.

Abone ol Gürcistan İçişleri Bakanlığı, bir Rus uçağının Tiflis Havaalanındaki bir pist yakınlarına bomba attığını iddia etti. Sözcü, can kaybı olmadığını, havaalanında hasar meydana gelmediğini kaydetti.

Bakanlık sözcüsü Şota Utiaşvili, Rus uçağının Tiflis Uluslararası Havaalanındaki pistin 200 metre yakınına bomba attığını belirtti.

Sözcü, can kaybı olmadığını, havaalanında hasar meydana gelmediğini kaydetti.

Bu arada, Rusya, Tiflis havaalanını bombalamadığını bildirdi. Daha önce, Tiflis'in banliyösünde bulunan ve Tiflis Uluslararası Havaalanına on kilometre kadar mesafede bulunan bir askeri hava üssünün bombalandığı, bombaların bir hangar yakınlarına düştüğü ve üsdeki hiçbir tesis ile binada hasar olmadığı açıklanmıştı.

İddialara Rusya'dan jet yalanlama
Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Savaş uçaklarının Tiflis Havaalanına bomba attığı yolundaki Gürcü iddiasını yalanlayarak, bunun Gürcistan'ın ''düzenli provokatif enformasyonu'' olduğunu açıkladı.

İnterfaks, Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Bu yanlış bilgilendirme Gürcistan'ın Güney Osetya'da yaşananlar konusunda uluslararası kamuoyunu yanıltma amacından kaynaklanıyor'' ifadelerini kullandığını duyurdu.