BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.415,29
HABER /  DÜNYA

Saakaşviliden yardım çağrısı

Savaş giderek ağırlaşıyor, Gürcüler ise endişeli! Gürcü Cumhurbaşkanı Saakaşvili, Rusya'ya karşı birlik çağrısı yaptı!

Abone ol Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, dünyanın Rusya'ya karşı "tek ses olarak" konuşması gerektiğini belirtti.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili BBC World televizyonuna yaptığı açıklamada, "Dünya tek ses olarak konuşmalı ve bu ses 'Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı' demeli" şeklinde konuştu.

"Çatışmaların derhal durması gerektiğini" söyleyen Saakaşvili, Gürcistan'ın güçlü komşusu Rusya tarafından "istila edilmek üzere" olduğunu söyledi.

Saakaşvili, "bir tür görüşme sürecine geri dönmeleri gerektiğini" belirterek, uluslararası toplumun kendilerine yardım edeceğini, en azından herhangi bir çözüme ulaşmak için daha güçlü bir sesle konuşacağını ümit ettiğini kaydetti.

Saakaşvili, "Gürcü birliklerinin sadece hedef haline geldikten sonra ve 150 Rus tankının Gürcistan sınırını geçmesinden sonra ateş açtığını" söyledi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Amerikan CNN televizyonuna yaptığı açıklamada da, sorunun çözümü için ABD'ye tüm diplomatik nüfuzunu kullanması çağrısında bulundu.

Mihail Saakaşvili, "ABD'nin dünyanın en güçlü ülkesi olduğunu düşündüğünü ve kullanılacak birçok diplomatik yol olduğunu" belirtti.

Saakaşvili, Gürcistan birliklerinin Güney Osetya'dan çekildiğini de kaydetti.