BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.403,23
HABER /  DÜNYA

Bu fotoğraf tarihe tanıklık ediyor!

Dünyanın ilk sörf fotoğrafı olduğu tahmin edilen bu kare tarihe tanıklık ediyor. İşte açık artırmaya çıkacak o fotoğraf...

Abone ol

Açık artırmaya çıkacak bir albümde ortaya çıkan fotoğraf, tarihe tanıklık ediyor

Dünyanın ilk sörf fotoğrafı olduğu tahmin edilen bir kare, açık artırmaya çıkacak bir albümde ortaya çıktı. Kelly Slater, dünya şampiyonalarında madalyaları toplamadan önce bu sporun Hawai'de yapıldığı biliniyordu. Ancak, geçmişi 1890'a dayanan bir albümdeki Hawaili gencin sörf tahtasıyla denizde çekilen fotoğrafı bunu görsel malzemeyle kanıtlamış oldu.

Günümüzü kadar ulaşan bu sörfçü fotoğrafı ve Hawai ile Fiji'de çekilmiş kadın fotoğraflarının da aralarında bulunduğu 100 karenin açık arttırmada 10 bin sterline (24 bin TL) alıcı bulacağı tahmin ediliyor.

Perşembe günü açık arttırma düzenleyecek olan Dominic Winter Müzayede Evi'nden Chris Albury, "Kaptan Cook'un ölümünden sonra, 1789'da adaya gelenler günah olduğu inancıyla yasaklamış. Ama sörf yapmaya devam edenler olmuş. Bu fotoğraf bize bunu gösteriyor" dedi. Albury, 1905 yılında sörfün adada iyice yaygınlaştığını Duke Kahanamoku ve arkadaşlarının sörf kulübü kurduklarını da sözlerine ekledi.