BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.412,72
HABER /  GÜNCEL

Nur Serter'e ikna odasında ne sordular?

Başörtüsünü çıkarmak için kendisini ikna etmeye çalışan Nur Serter'in gözlerinin içine bakarak 'Neden?' diye sordu...

Abone ol

Toplumun her kesiminde derin izler bırakan 28 Şubat'ın en büyük mağdurları başörtülü öğrenciler, hukuksuz uygulamaları bir yandan yargıya taşımaya çalışırken, diğer taraftan yarım bıraktıkları eğitimlerine yeniden başlamanın mücadelesini veriyor.

İkna odası uygulamasını başlatan Nur Serter hakkında,başörtüsümağduru arkadaşı Hanife Gökdemir'le birlikte suç duyurusunda bulunan Nevin Öner, ikna odasından çıktıktan 13 yıl sonra, okuduğu İstanbul Üniversitesi'ne geri döndü.

'SADECE GÖREVİMİZ' DEDİ

Nur Serter'in o dönemde İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı olduğunu belirten Öner, Serter'le karşılaşmasını şöyle anlattı: "Birçok arkadaşımız yasak nedeniyle ya okuldan atılıyor ya daüniversitekapısında beklemek zorunda kalıyordu. Avcılar Kampüsü'ne giderek Nur Serter'i buldum. Etrafındakilerinin neredeyse tamamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin poşetlerini taşıyan öğrenciler vardı. Kendi öğrencilerine burs dağıtıyorlardı. O sırada bir öğrencinin babasının yanında başörtüsünü çıkarıp ağlayarak onu yırttığını gördüm. Hüngür hüngür ağlıyordu. Kızı tanımıyordum ama bu olay o kadar dokunmuştu ki, Nur Serter'e, tüm bunları neden yaptıklarını sordum. Neden dedim. Bana çok sakin bir şekilde sadece 'görevimiz' dedi. Çaresizliğim önümde o denli büyüktü ki, Allah'a sığınmaktan başka seçenek yoktu önümüzde."

40 YAŞINDA İNANCIMLA OKUMAK İSTİYORUM

Öner, "Eğitimli bir neslin kökünü kazıma hamlesi olarak bu sürece inat, okulumu bitirmek istiyorum. 4. sınıftan başlayacağım. 40 yaşımda inancımla okumak istiyorum" dedi. Nevin Öner ve Hanife Gökdemir, davayı sonuna kadar takip edeceklerini söyledi. Gökdemir "Biz ilk suç duyurusunu yaptık. Sadece öğrencileri bilgilendirmek için odaları kurduk' diyor. Ama ben o odaya girdim. Kişisel görüntülerimi benim iznim olmadan kayıt altına almışsa o görüntüleri çıkarmaya mecbur. Şu anda bu suçu işlemeye hâlâ devam ediyor" diye konuştu.

Vekil olmazsa delil karartmaktan yargılanabilir

Serter hakkındaki ilk suç duyurusu 3 Kasım 2010'daki birgazeteröportajında "kasetler bende" açıklaması sonrasında yapıldı. İki aşamalı soruşturmada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma izni için dosyanın birini YÖK'e gönderirken, milletvekilliği dokunulmazlığı için diğer dosyayı da Meclis'e gönderdi. Delilleri kararttığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulan Serter için önümüzdeki seçimler kritik öneme sahip. Serter, yeniden seçilemezse hakkında devam eden soruşturmalar YÖK'ten çıkacak izinle davaya dönebilecek. (Yenişafak)