BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Hakan'ın çorapları karizmayı çizdi!

Dün bütün gün Twitter'da geyik malzemesiydi. 15 yıl önceki beyaz çoraplı acemi Ahmet Hakan'a bir bakın...

Abone ol

Yıl 1996... Ahmet Hakan o dönem Kanal 7'nin en etkin ismi. Yaş 28... Saçlara daha aklar düşmemiş... Kendi deyimi ile "filinta" gibi...

Necmettin Erbakan o yıl seçimleri kazanmış ve başbakan olacak. O akşam Zahid Akman ile birlikte Ahmet Hakan, röportaj yapmaya Erbakan'ın evine gidiyorlar... Ahmet Hakan'ın deyimiyle "Hoca'nın evine ayakkabı ile girilir mi?"

Elbette girilmez! Ayakkabılarını çıkarıyor, ayağına verilen terlikleri giyiyor.  O da ne? Nişantaşılı Ahmet Hakan, beyaz çoraplar giymiş. Karizma yerle bir...

Sadece bu olsa iyi... Üzerinde kendine bir beden bol gelen bir takım elbise... Kolları uzun... Koltukta oturuşu amatörce... Bugünkü halinden eser yok yani...

5 DAKİKA BİLE İZLEYEMEDİ

Gazeteciler.com'un derlediği habere göre, 15 yıl önceki bu görüntüleri Ülke TV, önceki gün akşam yayınladı. Erbakan'ın ölümü üzerine onunla başbakan olduğunda yapılan röportajdı...

Ahmet Hakan eski mahallesindeki halini görünce "dehşete" düşmüş...
Şöyle anlatıyor halini:

"Geçen akşam Kanal 7'nin yan kuruluşu olan "Ülke TV"de, Erbakan'ın vefatı münasebetiyle 17 yıl önce yapılan bu program yeniden yayınlanmasın mı?
Beş dakika bile bakamadım programa. Gözlerim ayağımdaki beyaz çorap ile hayli tuhaf duran terliğe, kolu uzun ceketime, çizgili gömleğime, yere düşürüp bir türlü alamadığım sersem kalemime takıldı kaldı. Sorularım acemi, duruşum özgüvensizdi... Yüzüme sonradan yerleştirebildiğim ve beni korunaklı kıldığına inandığım muziplikten henüz bir işaret bile yok! "Aman Allah'ım!" dedim ve derhal kapattım televizyonu."

TWİTTER GEYİKLERİ

Twitter'ın ağzı torba değil ki büzesin! Başlamış hemen "beyaz çorap" geyikleri...
Kimi "Vay... Beyaz çorabını sevsinler senin" diye laf çakıyor.
Kimi "Beyaz giyme toz olur" diye kafa buluyor.  Ahmet Hakan'ın aktardığına göre yeni mahalle "Şok olduk vallahi" diyor, eski mahalle ise, "İşte görün Ahmet Hakan'ınızı" diye fitleme yapıyor.

Bir dostunu arayıp akıl soruyor: "Ben bu halden nasıl kurtulurum" diye... O da Ahmet Hakan'a şu repliği öneriyor:

"Yahu kardeşim, ben 'Geçmişte York Dükü'nün oğluydum, kırantalıkta kimse elime su dökemezdi' diye hava mı attım da çıkmış 'Beyaz çoraba bak' diye mavra çekiyorsunuz"


SAHİ ERBAKAN'IN KIZINA TALİP OLMUŞ MUYDU

Erbakan ile röportajı izlerken gözler köşede oturan Elif Erbakan'a takılıyor. Malum Ahmet Hakan hakkındaki bir şehir efsanesidir bu konu: "Erbakan'dan kızını istemiş de Hoca vermemiş"... Vakti zamanında Star gazetesi manşetten vermiş bu haberi.

Ahmet Hakan bugün diyor ki:

"Yalancılığın daniskası. Aklın ucundan bile geçmemiş bir olayın ballandırılması...
Aradan şunca zaman geçti. Hakkımda söylenmemiş söz, atılmamış iftira, edilmemiş hakaret, yapılmamış kalleşlik kalmadı... Ve bunların hepsi unutuldu gitti ama bu yalan hariç. Öyle güçlü bir fitneye, öyle tahrik edici bir fesada, öyle silinmez bir gıybete maruz kalmış olmalıyım ki, sanırım mezara kadar beni takip edecek"