BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.454,52
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den sorumlu davranın çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu seçim öncesi herkesi sorumlu davranmaya davet etti

Abone ol

PKK'nın eylemsizlik kararını tek taraflı kaldırması CHP'yi de endişeye sevk etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Seçimin güvenlik kaygılarının dışında tam bir özgürlük ortamı içerisinde geçmesi gerektiği konusunda herkesi bir kez daha sorumlu davranmaya davet ediyoruz" çağrısı yaptı.

CHP olarak bütün sorunların tam demokrasi, tam özgürlük anlayışı, barış ve uzlaşıyla çözümünden yana olduklarını açıklayan Tanrıkulu önerilere kulak tıkayan hükümete yüklendi ve şunları söyledi:
"Şiddet ve silahın sorunların çözümünde bir yöntem olmaması gerektiğini ısrarla her ortamda vurgulamaktayız. Bugün Türkiye ve dünyanın geldiği nokta silah ve şiddetle sorunların çözülmediği ve çözülemediğidir. CHP bu soruna kısa vadeli siyasi yaklaşımlar ve çıkarlar hesabı ile yaklaşmamaktadır. Bu nedenle sorunun çözümüne ve Türkiye'de demokrasinin güçlenmesine katkı yapacağına inandığımız önerileri önerdik ve ısrarlı savunduk. CHP'nin sorunun çözümünde yol açıcı bir tutum aldığı bu önerilerle de ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda; "Temsilde adaleti engelleyen seçim barajının makul seviyeye indirilmesi, geçmişle adalet aracılığıyla hesaplaşabilmek için yeni mekanizmaların kurulmasını önerdik ve ısrarla savunduk. Bunun yanı sıra, meselenin çözümüne hizmet edeceğini düşündüğümüz diğer adaletsizliklerin giderilmesi yönünde de etkili tutum aldık. CHP, sorunun uzlaşı ve toplumsal mutabakat zemininde çözümünden yanadır. İktidar partisinin CHP'nin bu yaklaşımı karşısında takındığı uzlaşmaz ve haksız tavrı da kamuoyunun takdirine sunuyoruz."

SORUMLULUK DAVETİ

Seçim öncesi alınan kararı eleştiren Tanrıkulu şöyle devam etti:
"İçinde bulunduğumuz siyasal ortam, şiddetin ve çatışmanın yeniden başlamasının haklı nedeni olarak ortaya konmamalıdır. Seçimin güvenlik kaygılarının dışında tam bir özgürlük ortamı içerisinde geçmesi gerektiği konusunda herkesi bir kez daha sorumlu davranmaya davet ediyoruz."