BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Napoli lider Milan'a dayanamadı

Serie A'da haftanın en önemli maçında lider Milan haftaya ikinci sırada giren Napoli'yi konuk ederken, farklı kazandı.

Abone ol

İtalya Ligi'nde 27. haftanın perdesi, lider Milan'ın San Siro'da haftaya ikinci sırada giren Napoli'yi ağırladığı karşılaşma ile kapandı. Kırmızı-siyahlılar, Sicilya temsilcisi karşısında 3- 0 galip gelerek, ligde art arda üçüncü galibiyetine imza attı. Mücadelenin ilk yarısı golsüz kapanırken, 48. dakikada Aronica'nın koluna çarpan topta hakem Rocchi tartışmalı bir kararla penaltı noktasını gösterirdi.

Meşin yuvarlağın başına geçen İsveçli golcü Zlatan İbrahimoviç, penaltı atışını gole çevirerek Serie A'da bu sezon 14. kez ağları havalandırdı. 63'te oyuna giren Kevin-Prince Boateng, 77'de Pato'nun pasını gole çevirerek, farkı ikiye çıkartırdı. 80'inci dakikada ise ikinci golün asistini yapan Pato, bir dönem Galatasaray forması giyen Napoli file bekçisi kaleci De Sanctis'i avladı, skoru ilan etti.

İNTER İKİNCİ BASAMAĞA ÇIKTI
Bu sonuçla Milan, Serie A'daki yenilmezliğini 10 karşılaşmaya çıkarırken, haftayı Sampdoria deplasmanında 2-0 kazanarak kapatan Inter, ikinci sıraya yükseldi. İki takım arasında 5 puan fark bulunuyor. Palermo, ise Udinese karşısında alınan 7-0'lık tarihi mağlubiyetin ardından teknik direktör Delio Rossi'nin görevine son verdi. Rossi'nin koltuğuna Livorno'nun eski teknik direktörü Serse Cosmi oturdu.