BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Erkekler bu diziden şikayetçi

Bir izleyici ‘Kavak Yelleri’ adlı dizi nedeni ile kız arkadaşı ile arasının açıldığını belirtirek diziyi şikayet etti.

Abone ol

Televizyonlarda yayınlanan gençlik dizilerine eleştiriler dinmek bilmiyor. Mehmet Ceyhun Olgun adlı şikayetçi ‘Kavak Yelleri’ adlı dizi nedeni ile kız arkadaşı ile arasının açıldığını belirtti. Olgun, “Dizilerde yapılan ve kız arkadaşımın özendiği sürprizler gerçek hayatta yapılamıyor. Dizinin başına hayal ürünüdür desinler ya da duygusallığı aza indirsinler” dedi.

 Vatandaşların gerçek hayata aykırı ve cinsellik üzerine çok fazla vurgu yapılıyor şeklindeki şikayetler üzerine RTÜK’ün de izlemeye aldığı dizilere yönelik şikayetler dinmek bilmiyor. Son olarak ise Tüketici Platformu Sikayetvar.com’a gönderdiği şikayetle ‘Kavak Yelleri’ adlı diziyi şikayet eden Mehmet Ceyhun Olgun, dizide gösterilen görüntüler nedeni ile ilişkilerin zayıfladığını ifade etti.

 “Gerçek Hayatta Sürekli Sürpriz Yapılamıyor”

 Olgun, ‘Kavak Yelleri’adlı dizinin sıkı bir takipçisi olduğunu fakat dizideki görüntüler nedeni ile kız arkadaşı ile arasının açıldığını ve bu nedenle artık izlememe kararı aldığını kaydetti. Olgun, bu görüşünün nedenini şöyle açıkladı:

 “Dizi de ki aşırı duygusal anlar, sevgi yoğunluğu ve değişik sürprizlerin olması yüzünden her bölüm sonrası kız arkadaşımı rahatlatmak zorunda kalıyorum. Bende bir insanım ve kız arkadaşımı mutlu etmek istiyorum.  Gerçek hayatta artık kavak yellerindeki kadar değişik sürprizleri yapabilmek mümkün olmuyor. Hele hele istenilen tarzda da gitmiyor. Ama nedense dizi deki her şey rayına oturmuş şekilde, en romantik anla birleşerek harika duygusallıklar ortaya çıkıyor. Sırf bu dizi yüzünden kız arkadaşımdan azarlar işitiyorum.”

 “Hayal Ürünü Olduğu Vurgulansın”

 Dizinin gerçek olmadığının diziyi izleyen izleyicilere hatırlatılması gerektiğine vurgu yapan Olgun, dizinin yönetmeni ve senaristine seslenerek “Dizinin gerçek olmadığı sırf dizi olduğu için bu şekilde yaşandığını anlatmaya çalışıyorum ama nafile. Lütfen buradan yetkililere sesleniyorum, ya dizinin başına hayal ürünü desinler, ya bu duygusallığı aza indirsinler, ya da bana bir şekilde yardım etsinler. Dizi kahramanı kız arkadaşının evinin önünde gitar çalıyor şarkı söylüyor. Fakat ben kız arkadaşımın evinin önünde gitar çalsam akşam saatlerinde tüm komşular ayağa kalkar dizide kimseden ses çıkmıyor. ” dedi.

 RTÜK’ten Uyarı 

 Vatandaşlar  gönderdikleri şikayetlerle televizyon dizilerinde “sadece sorunlu tavırlar sergileyen, gece hayatı ve cinsellik üzerine bir hayat yaşayan gençler”in konu edilerek sahnelerin çekilmesini eleştirdi. Bunun üzerine“Kavak Yelleri” ve “Küçük Sırlar” isimli gençlik dizileri yoğun cinsellik içeren sahnelerinden dolayı RTÜK’ten “ahlak” uyarısı aldı. RTÜK üyeleri, dizilerin senaryolarındaki abartılı sahnelere karşı çıktı. “Yetişkin insanlarda etki yaratmayacak bu tür sahnelerin çocuklar üzerinde olumsuz etki yaratabileceği” yönünde fikir birliğine varan RTÜK üyelerinin, çocukların “rol model” olarak alabileceği bu tür sahneleri, bir süre sonra kanıksayabilecekleri yönünde bir endişeleri olduğu öğrenildi. RTÜK, “gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleyecek türden programlar” olduğu ve “gençlerin seyredebileceği saatlerde yayınlandığı” için bu dizilere ceza verilmesini oy birliği ile kabul etti.