BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.453,70
HABER /  GÜNCEL

Florya'da iktidar savaşları

Galatasaray'da yalanlanan kavganın arkasında neler var? Florya'da iktidar savaşları yaşanıyor.

Abone ol

Milan Baros'un önce Culio ardından Pino ile kavga etmesinin sebebi, sarı-kırmızılı takımda eski ve yeni yabancı futbolcular arasında yaşanan iktidar savaşı. Sabah Spor Servisi Florya'da yananan olayların perde arkasını araladı. İşte Aslan'daki kamplaşma iddiasının baş aktörleri:

Üç haftalık boykot
Hagi'nin sözleşmesinin uzatılmasını istemediği Avustralyalı KEWELL, Gaziantep deplasmanına sakat olduğunu öne sürüp çıkmadı. Üç haftadır kondisyoner eşliğinde çalışıyor ve hakkında "Hagi'yi boykut ediyor" iddiası var. Vatandaşı Neill ve Liverpool' dan eski arkadaşı Baros ile kader birliği yapan Kewell da takımdaki yeni yabancılara sıcak bakmıyor.

Çek bir kavga!
SEZON başında geldiği Galatasaray'da takım oyununa adapte olamayan ve bireysel çabasıyla gol arayan PABLO PINO'ya takım arkadaşları soğuk bakıyor. Hagi, "Santrfor değil" diyerek Kolombiyalı'ya yapılan eleştirilere göğüs gerdi. Pino, 50 gün aradan sonra İstanbul BŞB. maçında forma giydi. Maçın ertesi günü ise Baros ile idmanda kapışıp Florya Tesisleri'ni terketti ve Başkan Adnan Polat'ın konuşma yaptığı toplantıya katılmadı.

Stancu ile oynuyor
ELANO'NUN takımdan ayrılması ve kaptan Arda'nın da sakat olması nedeniyle G.Saray'ın ikinci yarıdaki maçlarında takımın beyni rolü verilen Arjantinli CULIO, İstanbul Büyükşehir Belediye maçında Baros'a sadece bir pas atınca kıyamet koptu. Çek yıldızın azarladığı Culio, sol kanatta kendisi gibi Romanya'dan gelen Stancu'yu her pozisyonda arıyor. Hagi'ye en yakın isim olan Arjantinli Culio, yeni yabancıların adeta sözcüsü.

Bükreş kardeşliği
VATANDAŞI, Kolombiyalı Pino ve aynı dili konuştuğu Arjantinli Culio ile sürekli vakit geçiren ZAPATA, Steaua'dan eski takım arkadaşı Stancu ve kendisini ısrarla isteyen teknik direktör Hagi'ye yakın. Karşı grupla kontağı zayıf. Sezon sonunda gönderilmesi beklenen Zapata'nın geleceği de Hagi'nin durumuna bağlı.

Misimoviç gitti!
Sezon başında Galatasaray'a gelen ve Florya'nın eski yabancılarıyla yakınlık kuran MISIMOVIÇ, Baros, Kewell ve Neill'dan büyük destek gördü ancak Rijkaard'dan görevi teslim alan Hagi, Bosnalı yıldızın biletini kesti. SABAH'ın önceki gün Dinamo Moskova ile anlaştığını duyurduğu Misimoviç dün Rus kulübüyle her konuda anlaşma sağladı ve Wolfsburg kulübünün de onayıyla Galatasaray ile olan tüm bağlarını kopardı. Dinamo Moskova, transfer pazarlığını yaptığı Alman kulübüyle 5 milyon Euro'da anlaşma sağladı. Galatasaray taraftarının son iki maçta lehine yaptığı tezahüratlarla takımda kalmasını istediği Bosnalı yıldız için teknik direktör Hagi "Disiplin problemi var. İdmanda çalışmıyor" diyerek üç aydır geri adım atmayınca, sezon başında Adnan Sezgin'in imzası için 10 gün Almanya'da kaldığı yıldız oyuncu Moskova ekibinin yolunu tuttu.
***
'Gidecek' iddiası çıktı
HAGİ döneminde stopere çekilen Arnavut ön libero CANA, hakkında Hagi'nin bu kararı sonrasında Avrupa'dan transfer teklifleri geldiği haberlerinin çıkması bir tesadüf değil. Rumen hocayla iyi iletişim kuramayan Lorik Cana sezon başından beri Kewell, Neill, Baros üçlüsüne yakın.

Tangocu valiz topluyor
HAGİ'NİN ilk günden "Kiralık oyuncu istemiyorum" diyerek adeta kapıyı gösterdiği Arjantinli EMILIANO INSUA, iki cepheden Premier Lig geçmişi olan usta yıldızları seçti. Sezon sonunda Liverpool'a dönecek olan Insua, sol bekte üçüncü alternatif olduğu günden bu yana çok aktif olduğu sosyal medyada adeta "Tıp" dedi.

Grubun sert aktivisi!
LİVERPOOL'DAN eski takım arkadaşı Kewell ve tecrübeli yıldızlar Neill ve Cana ile yakın dost olan MILAN BAROS grubun adeta aktivisti! Takımdaki yeni yabancılarla anlaşamayan Çek yıldız, hafta sonu 24 saat içinde iki kez patladı. Belediye maçının ardından Culio ile kapışan Baros, ertesi gün de Pino ile kavga etti. Devre arası Antalya kampına gitmediği için Hagi ile de gerilim yaşayan Çek yıldız, Hagi'nin sisteminde yeterli top gelmediği için hocasına da tepkili.

Yeni takımını arıyor
G.SARAYtaraftarının gelecek sezon da takımda görmek istediği LUCAS NEILL, Baros, Kewell, Cana'lı grubun adeta sözcüsü. Sözleşmesi yenilenmediği için son iki haftada yedi gün izin yapan ve yeni takım arayan Neill, kendisini stoper yerine ön liberoda oynatan Hagi'yi de tepkili.

Tarafsız kalamıyor...
S.BÜKREŞ'DEN gelen genç yıldız Stancu kendini bir anda iki gruba ayrılmış yabancılar arasında buldu. Takımın tecrübeli golcüsü Baros'un da yer aldığı ve Avustralyalı yıldızların başını çektiği grubun karşısında Romanya'dan gelen Culio ve Zapata ile yakın arkadaş olan Bogdan Stancu takım içinde kalmaya çalışıyor ancak bunu başaramadı.

Yenilerin arkasında!
DEVRE arasında ülkesi Romanya'dan üç futbolcu transferi için ısrarcı olan ve Arjantin'li Formica'yı veto eden teknik direktör Hagi, yaşlı oldukları gerekçesiyle sözleşmelerinin uzatılmasını istemediği Harry Kewell ve Lucas Neill ile üç haftadır soğuk savaş yaşıyor. Milan Baros ile de yıldızı barışmayan ve Çek yıldıza da mesafeli olan Rumen teknik adam, yakından tanıdığı Bogdan Stancu, Culio ve Zapata'yı onbire monte etti. İspanyolca bildiği için Kolombiyalı Pino ile de iletişim problemi olmayan Gheorghe Hagi, sorun yaşadığı grubun üyesi Misimoviç'in de ipini çekerek geldiğinin ilk ayında güç gösterisi yapmıştı.