BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  GÜNCEL

Bu fotoğraf Kent Otelde çekildi

Ergenekon İddianamede "gizli" denilen, ancak dünya alem tarafından bilinen Kent Otel toplantılarında çekilen resimler ortaya çıktı.

Abone ol

Ergenekon soruşturması kapsamında 3. iddianamede, ‘’Örgüte üst düzey eleman kazandırma, yargıyı ve siyasi oluşumları yönlendirme toplantıları’’ olarak nitelendirilen Kent Otel toplantılarının fotoğrafları ilk kez ortaya çıktı. 

Kent Otel’de çekilen fotoğraflarda İlhan Selçuk, Engin Aydın ve Musatafa Balbay ile toplantıların diğer müdavimleri görüldü.

Star'a göre; Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, HSYK üyesi Ali Suat Ertosun ve YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminaoğlu’nun da katıldığı toplantılarda güncel meselelerinin yanı sıra, yargıda ve bürokraside kritik noktalara atamalar gibi konuların ele alındığı belirtilmişti.

Ergenekon iddianamesinde "gizli toplantı" diye nitelendirilmesine rağmen Kent Otel toplantıları yapıldıkları sırada basında yer almış, kimi katılımcılar oraya korumalarıyla gitmişti.

İŞTE KENT OTELDE ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR

[PAGE]

22 Temmuz seçimlerinden sonra AKP sandıktan yüzde 47 ile çıkınca 100 kişi önce Kent Otel'de ardından da Patalya Otel'de bir toplantı yaptı.

Yavuz Donat bir yazısında bu toplantıya katılanlardan 10'unun eski bakan olduğunu söylemişti:  Kamran İnan, Şükrü Sina Gürel , Halit Dağlı , Ayfer Yılmaz, Yaşar Okuyan gibi.

Toplantıda Emekli orgeneraller Hurşit Tolon ile Şener Eruygur da vardı.

Ergenekon sanıklarından Engin Aydın

[PAGE]

2007 seçimlerinin ardından Türkiye'nin aydınları tarafından bir "Milli Egemenlik Hareketi" oluşturuldu. Milli Egemenlik Hareketi, siyasette "AKP'ye alternatif, merkezde yeni oluşum" arayanların "üst çatısı" olacaktı ya da Kendi deyimleri ile "yüksek platformu"

İlhan Selçuk ve Mustafa Balbay

[PAGE]

Yavuz Donat toplantının yapıldığı günlerde şöyle yazmıştı:  

"Toplantının konusu "ne yapalım?" sorusuydu.

1. Yerel seçime kadar ne yapalım?

2. Yeni bir parti kurulması için ne yapalım?

3. Alternatif oluşum için ne yapalım?

4. Merkez siyasetin toparlanması için ne yapalım?