BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  GÜNCEL

Cemin anneannesi konuştu

Cem'in anneannesi de bugün emniyete çağrıldı. 'Cem neden teslim olmuyor' sorusuna ilginç bir yanıt verdi.

Abone ol

Münevver Karabulut cinayetine ilişkin bugün de bir gelişme oldu... Garipoğlu ailesinden 6 kişi Emniyet'e çağrıldı... Anneanne ve dayı da Emniyet'e çağrıldı.

Cem Garipoğlu'nun dayıları Sedat Erol ile Serhat Erol, anneannesi Saadet Erol, teyzesi Lütfiye Pınar, amcası Nizam Garipoğlu ile eşi Tijen Garipoğlu, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

ANNEANNE VE DAYIYA 'YER' SORGUSU

Son olarak Vali Muammer Güler'in "Ailenin Cem Garipoğlu'nun yerini bildiğine dair şüpheler var" sözleri yankı uyandırmıştı.

Münevver Cinayeti'ni soruşturan Cinayet Büro Amirliği'ndeki sorguda akrabalarına Cem'i görüp görmedikleri soruldu. Bütün yakınları da cinayetten sonra Cem Garipoğlu'nu görmediklerini ve konuşmadıklarını söylediler. Polis, sorguladıkları kişilerin bilgisayarlarını da incelemeye aldı. Yakınlarının Cem Garipoğlu ile internet üzerinden bağlantı korup kurmadıkları araştırılıyor.

Bu hafta içinde Münevver Karabulut cinayetine ilişkin önemli adımlar atıldı... Garipoğlu şirketler grubunda çalışan 10 kişinin yanı sıra, katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun aile ve hizmetçilerinden oluşan 12 kişinin de ifadesi alınmıştı

Soruların ardından Karabulut cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan katil zanlısı C.G'nin 6 yakınından 4'ü emniyetten ayrıldı.

C.G'nin anneannesi S.E. Gayrettepe'deki İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BEN YAPTIĞINA İNANMIYORUM

Polisin kendisine C.G'yi görüp görmediklerini sorduklarını belirten S.E, ''Ben torunumu görmedim. Nerede olduğunu da bilmiyorum'' dedi.

Suçlamalarla ilgili ne düşündüğü sorulan anneanne, “Mümkün değil. Böyle bir şey olabilir mi? Parmak kadar çocuk mümkün değil yapamaz. Onun yaptığına inanmıyorum. Biz onu kucağımıza oturtup severdik. Çok sevecen bir çocuktu, agresif değildi. Bana geldiği zaman sırtımı okşardı. Anneanne seni çok seviyorum diye. Fazla gezmeyi seven bir çocuk da değildi"

CİNAYET İŞLEYECEĞİNE KEŞKE ÖLSEYDİ

Kendisinin daha önce de ifade verdiğini, evlerinin arandığını ancak herhangi bir şey bulunamadığını anlatan E, ''Bir memleket meselesi haline getirdiniz. Bir tek o mu cinayet işliyor? Biz Öcalan’ı geçtik. Böyle bir cinayeti hiç normal karşılamıyorum. Bizim acımız Münevver'in ailesinin acısından büyük. Kızım ifadelerinde, 'C. böyle bir cinayeti işleyeceğine keşke ölseydi' dedi'' diye konuştu.

BASIN KORKUTTU TESLİM OLMUYOR

Anneanne S.E. bir gazetecinin ''C.G neden teslim olmuyor?'' sorusuna ''Onu, basın korkuttu. Her gün televizyonlarda, gazetelerde gösteriyorsunuz. Korkmasaydı babasına kıyamazdı. Babası onun yüzünden şu anda cezaevinde. Ortaya çıkar teslim olurdu'' yanıtını verdi.

C.G'nin anneannesi S.E. dayıları S. ve S.E ile teyzesi L.P. daha sonra İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nden ayrıldı.