BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,84
ALTIN 2.417,25
HABER /  GÜNCEL

89 yaşında başkanlıktan istifa etti

89 yaşında... 52 yıldır İstanbul Ticaret Odası'nın yılmaz, devrilmez başkanı... Sonunda yıldı; 'Hürrem Sultan' sorusu onu kızdırdı

Abone ol

Nejat Ekrem Basmacı... 89 yaşında... 52 yıldır İstanbul Ticaret Odası'nın yılmaz, devrilmez başkanı.

Basmacı sonunda 'çekişmelere' dayanamadı, istifa etti. “Ben artık köşeme çekilmek istiyorum. Kısır çekişmeler nedeniyle başkanlık yapma hevesim kalmadı. Ben artık görevimi tamamladım, gidiyorum” dedi.

HÜRREM SULTAN SORUSU KIZDIRDI

Basmacı'yı en çok kızdıran, üzen ise kendisine sık sık sorulan bir soru oldu... Koltuk sevdalısı olmadığını belirten Basmacı, insanların kendisine “Hürrem Sultan nasıl?” diye soru sorduklarını, kendisini Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'a benzettiklerini, bu benzetmelerden çok sıkıldığını söyledi.

İTB'ye ilk defa başkan olduğu 1957 yılından bugüne kadar karşısına hiç rakip çıkarılmadan bu göreve seçilen ve bu görevleri yüzünden kendi işleriyle ilgilenemediğini anlatan Basmacı, şöyle konuştu:

“Gerçekten bir yerin başında 52 yıl kalmak kolay değil. Ben koltuk sevdalısı değilim. Son zamanlarda arkadaşların birbirleri arasında yaşanan kavgalar beni çok üzdü. Bana karşı bir hataları olmadı ama Borsa'da görevli olan birinin kavga etmeye hakkı yok.”

MECLİS BAŞKANI İSTİFAYI KABUL ETMEDİ

Meclis Başkanı İslam Ali Kopuz, Basmacı'nın istifasını kabul etmediğini belirterek “Sayın Başkanım, sizin tecrübelerinize ve yol göstericiliğinize gereksinmemiz var. Meclis Başkanı olarak istifanızı kabul etmiyorum" dedi.

Basmacı, bu tepkiler üzerine istifa kararını düşüneceğini belirtti, şöyle konuştu:; “30 yıl önce ölen arkadaşlarımın yetim kalan çocuklarıyla, torunlarıyla hala meşgul oluyorum. Babaannem, ben küçükken 'Aşağı mahallede Ayşe hanım ölmüş, lokma döktüm, götür' derdi. Biz, aşağı mahallede ölen Ayşe hanım için lokma dökenlerin çocuklarıyız. Şimdi insanların alt komşusu ölüyor ama umurlarında olmuyor. Başkanlığım süresince ülkeme hizmet etmekten başka bir amacım olmadı. Ülkemi, insanlarımı seviyorum. Bu sevgim bana yaşama sevinci ve güç veriyor. Ömrüm elverdiği ölçüde ülkem ve insanlarıma hizmet etmeye devam edeceğim.”

ASIRLIK BAŞKANIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]
 
[PAGE]