BIST 9.558
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.488,76
HABER /  GÜNCEL

Bu fiyata tatlı olur mu demeyin

İnanılmaz ama Amerika'da donat ve kruvasanın birleşmesiyle oluşturulan cronut adında bir tatlı karaborsada 14 bin dolara satışa çıktı ve alanlar oldu.

Abone ol

Pasta şefi Dominique Arsel, hemen akla gelebilecek ama daha önce düşünülmemiş bir fikri hayata geçirdi. Amerikanların en gözde hamur tatlısı 'donat' ve Fransa'nın simgelerinden 'kruvasan'ı birleştirdi, adını da 'cronut' koydu.

KUYRUKTAN KURTULMAK İÇİN MADONNA'NIN MENAJERİYİM DİYEN VAR 

Haziran ayından itibaren pastane önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Bloggerlar yazdıkça, cronat'ın ünü daha da arttı. Kuyrukların başlama saati geceyarısı 3'ü bulmaya başladı.

Bu çılgınlık her geçen gün artarak devam ediyor. Kuyruklar her gün biraz daha uzuyor. Taklitleri hemen türetildi ancak pek rağbet görmedi.

Kuyrukların önüne geçebilmek için kendini Madonna'nın menajeri olarak tanıtanlar mı istersiniz; yoksa 'Evde eşim bekliyor, hamile!' diyenler mi! Öyle ki kuyruğun boyu iPhone 5S kuyruğunu bile geçti.


article-2326116-19d65fd8000005dc-860_634x600.jpg

TALEP ÇOK ŞUBE YOK 

Talep bu kadar fazla olunca ve yeni şube açılmayınca, karaborsacılar da iştahlandı. Normalde düzinesi 50 dolara satılan cronut'lar için fiyatlar giderek arttı.

'EŞİM YALVARDI AMA BİRTANE BİLE VERMEDİM'

Geçenlerde bir inşaat şirketinin CEO'sunun 12 cronut için 14 bin dolar ödediği ortaya çıktı.
Stacey Hock, cronutlara ulaşmak için binbir türlü yol denediğini ve bu parayı gözden çıkardığını söyledi. Hock'a "Hepsini siz mi yediniz?" diye soruldu. O da "Elbette! Eşim yalvardı ama ona bir tane bile vermedim" dedi.

Bir düzine cronut'ın maliyeti ise sadece 5 dolar... Dominique Arsel'in yarattığı ürünün marka değerinin ise 10 milyon doları geçtiği tahmin ediliyor.