BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Başkan Altepe'den okul ve hastane çıkışı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, okulların ve hastanelerin de belediyelere bağlanması gerektiğini belirtti.

Abone ol

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçmiş dönemlerde okulların birçok ihtiyacını karşıladıklarını belirterek, "Bir okulun çatısı akıyorsa, bir okulun kalorifer sistemi çalışmıyorsa bizim önceliğimiz bu olmalı. Hastane, hasta kabul edemiyorsa, hastanede bir sıkıntı varsa bizim önceliğimiz bu olmalı. Neden okullar, hastaneler bize bağlanmasın ki. Zaten her türlü hizmet veriyoruz" diye konuştu.

Olay gazetesinin haberine göre, belediyelerin basın danışmanları ve basın halkla ilişkiler müdürleri, Marmara Belediyeler Birliğinin organizasyonunda Bursa'da buluştu. 

Programın açılışında konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ’a daha iyi hizmet vermek için talip olduklarını belirterek, "Çok cezalar koymakla insanlar yöneltilmez ve sadece hapishaneler dolar. Öncelikle insan kalitesini artırmamız lazım. Kültür ve eğitim seviyesini artırmamız gerekiyor. 
 
Bu geçtiğimiz dönemde 300’e yakın okulun her türlü ihtiyacını karışladık. Ama okullar bize bağlı değil. Bir okulun çatısı akıyorsa, bir okulun kalorifer sistemi çalışmıyorsa bizim önceliğimiz bu olmalı. Hastane, hasta kabul edemiyorsa, hastanede bir sıkıntı varsa bizim önceliğimiz bu olmalı. Neden okullar, hastaneler bize bağlanmasın ki. Zaten her türlü hizmet veriyoruz. 
 
Uludağ’a daha iyi hizmet vermek için talip olduk. Biz öncelikle gelecek nesillere el uzatmamız lazım. Spor salonu olmayan okullarımızın olmaması gerekiyor. Altyapısıyla okullarımızın desteklenmesi gerekiyor ki Türkiye hedeflerine ulaşsın. Bu konuda da görev yerel yönetimlere düşüyor. Bundan sonra yerel yönetimlerin görevi çok. Şehirler de kalkınacak, şehirler ne ölçüde kalkınırsa ülkeler de o derece daha hızlı kalkınacak. Kaynaklar yerinde çok daha iyi değerlendirilecek. Kent içi dinamikler devreye sokulacak. Birlikte üretim, ortak çalışmanın en güzel örnekleri verilecek" ifadelerini kullandı.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi külliyelerin restorasyonunu yapmak için 3 yıl izin beklediklerini anlatan Altepe şunları kaydetti:
 
"Sonunda izin çıktı ve tarihi külliyeleri restore ettiriyoruz. Bence, bir çok hizmet yerel yönetimlerce yürütülmeli. Biz şimdi çevreye de talibiz. Çevre kirliliğine karşı yetkiler bize devredilsin istiyoruz. Böyle olursa biz çevreyi kirletenlerden hesap soralım, bizden de hesap sorulsun. Bunun sorumlusu bir yer olsun. Bizim vatandaşımız zehirlendikten sonra bizim yaptığımız yöneticiliğin hiçbir kıymeti yok. Şimdi, egzoz kontrolü için yetki istiyoruz. Çünkü şehir merkezindeki otobüsün egzozundan çıkan pislik şehri kirletiyor. Ama buna müdahale edemiyoruz."