BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'ye suikast tehdidi mi var?

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin etrafında olağanüstü koruma tedbirleri mi alınıyor?

Abone ol

MHP lideri Bahçeli'nin grup konuşmasında 2 korumanın görüntülenmesinin ardından "MHP'de yine kırmızı alarm durumuna geçildi" haberlerine MHP'den açıklama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin etrafında olağanüstü koruma tedbirleri alındığını iddialarına yanıt verdi.

"BÜYÜK YALAN"

Yalçın, "Partililerin Bahçeli'ye yönelik muhtemel bir tehdidin endişesi içinde bulunduğu ve koruma tedbirleri kapsamında kırmızı alarm durumuna geçildiği iddiası, büyük bir yalandır. Genel Başkanımızın koruma sayısında bir artış yoktur. Olağanüstü herhangi bir durum söz konusu değildir" dedi.

"İYİ NİYETLİ DEĞİL"

Yalçın, yaptığı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan Bahçeli'nin etrafında olağanüstü koruma tedbirleri alındığına dair iddiaları hatırlattı. Partililerin Bahçeli'ye yönelik muhtemel bir tehdidin endişesi içinde bulunduğu ve koruma tedbirleri kapsamında kırmızı alarm durumuna geçildiği iddiasının, "büyük bir yalan" olduğunu vurgulayan Yalçın, şunları ifade etti: "İçeriğine bakılırsa, söz konusu haberin bir bilgi eksikliği yüzünden yazılmış olabileceği yönündeki iyi niyetli bir yaklaşım, durumu izah etmeye yetmemektedir. Bu, tarafsız gazetecilik ilkesi ile bağdaşmayan yanlış ve maksatlı haberin kurgulanış tarzı ve temelsizliği, MHP'de bir korku atmosferi varmış havası yaratılmaya çalışıldığını göstermektedir.

"BAŞBAKAN'IN KORUMA SAYISI ARTTI"

MHP'nin TBMM'de yapılan haftalık olağan grup toplantıları sırasında, Genel Başkanımız Bahçeli'nin konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkmasından önce korumaların yanında durması, rutin bir uygulamadır. Ayrıca gazete haberinde öne sürüldüğü gibi Genel Başkanımızın koruma sayısında bir artış yoktur. Olağanüstü herhangi bir durum söz konusu değildir. Kamuoyuna, suikasta uğrayacağı korkusuyla yaşayan bir lider örneği veriliyorsa, bu Başbakan Erdoğan olmalıdır. Başbakan, son zamanlarda koruma sayısını anormal şekilde arttırmış, adeta bir güvenlik ordusuyla dolaşmaya başlamıştır. Hatırlanacağı üzere bir süre önce Başbakanlık korumaları tümüyle değiştirilmiştir. Erdoğan'ın suikast paranoyası yüzünden alınan olağanüstü tedbirlerle Başbakan'ın kendisi ve Başbakanlık binası halktan soyutlanmış durumdadır. Bahçeli'nin çevresinde olağanüstü koruma uygulaması başlatıldığı iddiası, Başbakan Erdoğan'ın yarattığı ulaşılamaz ve milletten kopuk lider tablosunu gözlerden kaçırmak içindir."

bahceli-suikast-tehdidi-mi.jpg