BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Tehdit gibi açıklama: Gerekirse...

BDP İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, cezaevlerinde tutuklu bulunan hasta hükümlülerin serbest bırakılması için eylem yaptı. BDP İl Eş Başkanı...

Abone ol

BDP İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, cezaevlerinde tutuklu bulunan hasta hükümlülerin serbest bırakılması için eylem yaptı. BDP İl Eş Başkanı Emrullah Birgül, eylemlerinin hasta hükümlüler serbest bırakılana kadar devam edeceğini belirterek, "Gerekirse gerekirse günlük yaşamı engelleyecek eylemler içerisinde olacağımızı da özellikle altını çizerek belirtmek istiyorum" dedi.
BDP İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, cezaevlerinde bulunan hasta hükümlülerin serbest bırakılması için Adli Tıp Kurumu önünde toplandı. Yaklaşık 100 kişilik grup, Kürtçe ve Türkçe sloganlar atarak hasta hükümlülerin serbest bırakılmasını istedi. Grup adına basın açıklaması yapan BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Birgül, eylemlerin hasta hükümlüler serbest bırakılana kadar devam edeceğini söyledi. Birgül, "Burada başlattığımız eylemliliğimizi kat ve kat yükselterek, gerekirse günlük yaşamı engelleyecek, günlük yaşamı yaşanmaz bir noktaya dönüştürecek eylemler içerisinde olacağımızı da özellikle altını çizerek belirtmek istiyorum" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.
(İHA)