BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Bu fedakarlığı sadece bir anne yapar

Doğum yaptıktan sonra ölümle burun buruna geldi... Doktorlar kurtulabilmesi için iki kolu ve bacağını kesmek zorunda kaldı...

Abone ol

Dallas kentinde yaşayan müzik hocası Al ve masaj terapistliği yapan Katy, 16 yaşındaki Amber ve 5 yaşındaki Jake’in ardından doğacak kız çocuklarını bekliyordu. Ancak ne olduysa 4.5 kilo ağırlığında dünyaya gelen Arielle’in doğumundan sonra oldu.

 

Kızını hastane yerine evinde bir ebe yardımıyla dünyaya getiren Katy, doğumdan birkaç gün sonra korkunç karın ağrıları çekmeye başladı. Dallas’taki Kingwood Tıp Merkezi’ne kaldırılan 41 yaşındaki kadının A grubu streptokok enfesiyonu kaptığı belirlendi. Kısa zamanda enfeksiyon neredeyse tüm vücuduna yayılan kadının iç organları teker teker iflas etmeye başladı.

 

ET YİYEN BAKTERİ

Doğumun gerçekleştiği 10 Şubat tarihinden dört gün sonra hastaneye kaldırılan Katy’nin damarlarında delikler oluşmaya başladı. Çok kısa bir süre içinde genç kadının derisinde kabarcıklar meydan gelirken, kol ve bacaklarındaki deri yüzülmeye başladı. Daha da kötüsü, deride oluşan çatlaklardan enfeksiyonlu sıvı ve kan akmaya başladı.

 

Doktorlar, Katy’nin vücudunu saran enfeksiyonun çok nadir görülen insan eti yiyen bakteri olduğunu belirtti. Ancak karısını kurtarmak isteyen Al en zor kararlarından birini verdi ve bakterinin durdurabilmesi için doktorların gerekli gördükleri tüm uzuv ve organları almasına izin verdi.

 

Yaşama şansının yüzde 5 olduğu söylenen Katy’nin bağırsak, rahim ve yumurtalıkları alındı. Ancak bakterinin yayılmasını önlemek için doktorlar kadının kol ve bacaklarından parçalar almaya başladı. Sonuçta Katy iki kolu ve bacağını kaybetti.

 

Al, verdiği kararın ardından, “Eminim herkes neden bu kararı verdiğimi anlar. Umarım Katy de bana kızmaz dedi.”

 

NEDEN EVDE DOĞUM MU?

ABD küresel internet basın şirketi AOL’nin kadın sağlık uzmanı Dr. Laura Corio, Katy’de görülen durumun evde veya hastanede doğum yapmasıyla fazla bir bağlantısı olmayabileceğini belirtti. Corio, “Önemli olan özellikle doğum öncesi bazı semptomlar göstermeye başlarsanız size yardım edecek birilerinin yanınızda bulunması. Eğer hastanede bulunmazsanız gerekli kontrol ve bakımdan uzak kalırsınız ve enfeksiyon kapmış olsanız bile bunu fark etmezsiniz. Bu da erken teşhisi olanaksız kılar” dedi.

 

Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi Preventiv Hastalıklar bölümü başkanı Dr. William Schaffner, Katy’nin maruz kaldığı enfeksiyondan kurtulmak için tek çarenin bakterinin ilerlememesi için uzuv ve organlardan parçalar almak olduğunu belirtti.

 

ABD Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi'ne göre, Katy’nin maruz kaldığı bakteri enfeksiyonundan yılda 1,000 ile 1,800 kişi hayatını kaybediyor.

 

YARDIM YAĞIYOR

Dallas’ta bugün, yaşam destek ünitesine bağlı yaşayan anneye yardım toplamak için sayısız bağış sitesi kurulmuş durumda. Ayrıca Facebook üzerinden de yardım için iletişim kurulabiliyor.

 

Bebek Arielle’ye ise Katy’nin bir aile derneğinde tanıştığı arkadaşı Michele bakıcılık yapıyor.