BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykalın restine Kılıçdaroğlu cevabı

Baykal'ın, il başkanlarına gönderdiği o mesaj Kılıçdaroğlu'na soruldu. Bakın Kılıçdaroğlu o soru için neler söyledi;

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaoğlu, MYK'da yaşanan tartışmaları, aile içinde yaşanan ağız kavgası olarak değerlendirdi. Baykal'ın bugün yaptığı açıklamayı da olumlu bulduğunu söyleyen "Kılıçdaroğlu, Sayın Baykal'ın arzusu olan birlik ve bütünlük sağlanmıştır" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal D Haber'de adaylık süreciyle ilgili Mehmet Ali Birand'ın sorularını cevapladı. Baykal'ın da açıklamalarında arzu ettiği gibi parti tabanında büyük bir uzlaşma sağlandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Baykal ile görüşür müsünüz?" sorusuna ise "eğer isterse kurultaydan önce kendisiyle görüşürüm" cevabını verdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun canlı yayındaki o sözleri;

"BAYKAL'IN ADAY OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Sayın Birand, Sayın Baykal'ın aday olacağını sanmıyorum. Sanıyorum, Baykal'ın beklediği uzlaşma büyük oranda gerçekleşmiş durumda ve Baykal'ın da buna destek olacağını düşünüyorum.

BAYKAL'DAN İŞARET ALMADIM

Sayın Baykal, "eğer bir uzlaşma olursa parti örgütünde ben de destek olabilirim" dedi ve uzlaşmayı işaret etti. Bunun üzerine gereken görüşmeleri yaptım ve tabandan böyle bir sinyal aldığım için ben de aday oldum. Baykal'dan adaylığım hususunda herhangi bir işaret almadım.

BAYKAL KENDİ İSTEĞİYLE AYRILDI

Bir meydan okuma olarak görmüyorum. Sayın Baykal, kendi isteğiyle ayrıldı ve geri dönmesi için bir çaba vardı. Tüm parti yönetimi Baykal'a haksızlık yapıldığı düşüncesinde. Bu haksızlık ortadayken bazı duygusal haraketlerin yaşandığını görüyoruz. Bir il başkanının da dediği gibi "duygusal değil, aklımızla hareket etmek" zorundayız. Bu durum CHP'nin köklü bir parti olduğunu gösteriyor.

YENİ BİR ECEVİT EFSANESİ Mİ DOĞUYOR?
BAYKAL İÇİN NELER SÖYLEDİ?
İŞTE AYRINTILAR...

[PAGE]

"YENİ BİR KARAOĞLAN EFSANESİ Mİ DOĞUYOR?"

M.A.B: Ecevit ve İnönü'nün yaşadıkları, bu döneme benziyor. Yeni bir Karaoğlan, efsanesi mi doğuyor?

Sayın Birand, Türkiye'nin hemen hemen her yerinden telefon geliyor. İletilerin sayısı ikibinleri aştı. Umuyorum, yeni bir Türkiye yürüyüşü başlatarak, yoksulluğun sıfılandığı bir ülke için hareket ediyoruz. Halka hesap vermeyi namus borcu biliyoruz. Halkı kucaklayacağız.

BAYKAL'IN SINAVDASINIZ MESAJI

M.A.B: Sayın Baykal'ın il başkanlarına yönelik gönderdiği mesajı nasıl yorumluyorsunuz?

Ben bu mesajı iyi niyetli okuyorum. Sayın Baykal bir baskı altında kalmadan il başkanlarının kendi özgür iradeleriyle görüşlerini açıklamasını istiyor, öyle de yaptılar. Bu anlamda büyük bir uzlaşma sağlandığını düşünüyorum.

"YAŞANANLAR AİLE İÇİ AĞIZ KAVGASI"

Bu tartışmalarda taraf ya da karşı olmak gibi bir düşüncem yok. Bana destek olan ya da destek olmayan, oy veren vermeyen herkesin kararına saygı duyuyorum. Bu tartışmaları kurultay öncesi yaşanan aile içi ağız kavgası olarak görüyorum. Bunların aşılacağını düşünüyorum.

"DEMOKRASİDE ADALIK VARSA BU HANÇERLEME DEĞİLDİR"

Aday olmak eğer demokrasilerde kuralsa, böyle bir engel değilse bunu hançerleme olarak değerlendirmeyi demokrasinin ruhuna aykırı olarak yorumluyorum. Şimdi bana karşı duranlarda CHP'li. Onları bu partinin dışında görmüyorum. Parti içerisinden yeni yüzler çıkmasını görmek, kamuoyunun isteği. Buna kulak tıkayamassınız.

Sayın Baykal ile her zaman görüşebiliriz. Çok birikimli bir isim ve Sayın Baykal'ın desteğine ihtiyaç duyacağız.

"BAYKAL İLE GÖRÜŞÜR MÜSÜNÜZ?"

M.A.B: Kurultay öncesi bir görüşme yapmayı düşünüyor musunuz?

Tabii ki kendisi eğer böyle bir isteği olursa görüşmeye hazırım. Neden olmasin.

Yüzde 32'yi geçiyor oylarınız. Siz yüzde 40 diyorsunuz. Abartıyor musunuz?

Eğer Türkiye'nin yaşadığı sorunları hedeflemiş bir partiyseniz ve halkı buna ikna etmişseniz neden olmasın. Yoksulun, yoksulluğunu devletin aracılığıyla giderme hakkı var. Bunu siyaset aracı olarak kullanamassınız. Bunu insanlara anlatıp, bundan kurtulmalıyız.

"SOLDA BİRLİK ÇAĞRISI YAPACAK MISINIZ?"

Bu konuda benim bireysel olarak bir açıklama yapmam mümkün değil. Ortak aklı egemen kılacağız. Temel hedefimiz partinin tabanını mümkün olduğunca genişletmek. Küskünleri yeniden kazanacağız.