BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Bu da BBP'nin çılgın anketi

Seçimlere MHP ile ittifak kurarak girmek isteyen BBP'nin Metropoll araştırma şirketine yaptırdığı ankete göre, BBP-MHP işbirliğinde iki parti yüzde 21.5 oy alacak

Abone ol

2015 genel seçimlerinde olası bir MHP-BBP ittifakı nasıl sonuçlanır? Bu sorunun cevabını araştırmak isteyen BBP, Metropoll araştırma şirketine bir anket hazırlattı. En son ankete göre Ak Parti yüzde 41.4 oy alırken BBP-MHP ittifakı yüzde 21.5 oy alabilir.

BBP’nin partiler arasındaki seçim ittifaklarının belirlenmesi için Metropoll Araştırma şirketine 2015 Mart ayında yaptırdığı ankette dikkat çeken sonuçların olduğu ortaya çıktı. “2015 genel seçimlerinde MHP ile BBP’nin seçim ittifakı yaparak seçime girmeleri halinde hangi partiye oy verirsininiz?” sorusunun sonuçlarına göre bu ittifakın alacağı oy oranı yüzde 21.5 çıkarken AKP’nin oy oranı yüzde 41.4, CHP yüzde 23.9 HDP’nin oy oranı ise yüzde 9.7 olarak ortaya çıktı.

BBP’NİN ALACAĞI MAKSİMUM OY POTANSİYELİ YÜZDE 20

Siyasi Partilerle ilgili olarak oy verme veya oy vermeme eğilimlerinin sonucu araştırıldığı zaman ortaya çıkan tablo ise şaşırttı. Bu tabloda da BBP’nin maksimum oy potansiyelinin yüzde 20.2 olarak ortaya çıkması büyük bir sürpriz yarattı. Araştırmada AKP’nin maksimum alacağı oy oranı yüzde 47.4 olarak çıkarken CHP’nin alacağı maksimum oy oranı da yüzde 34.4 olarak karşımıza çıktı. Araştırmada MHP’nin alacağı maksimum oy oranı ise CHP’nin 0.1 puan önünde çıkarak yüzde 34.5 olarak hesaplandı.

SEÇMENİN İKİNCİ TERCİHİNDE SÜRPRİZ SONUÇLAR

2015 genel seçimlerine yönelik bir diğer çarpıcı araştırmada “Oy verdiğiniz partiye herhangi bir nedenle oy vermemiş olsanız hangi partiye oy vermeyi tercih edersiniz?” sorusunun cevabı oldu. Bu sorunun cevabına göre kararsız seçmenin çoğunluğu 2015 genel seçimlerinde ikinci tercih olarak MHP ve BBP’yi görüyor. İkinci tercih olarak oy vermeyi düşünülen partiler sıralamasında MHP yüzde 8,9 ile birinci olurken BBP yüzde 7,9 ile ikinci oldu.

OLASI BİR BBP VE SAADET İTTİFAKINDA SONUÇLAR NE OLUR?

MHP’nin ittifaka yanaşmadığı düşünüldüğünde ise BBP ile Saadet Partisi seçime birlikte girerlerse alacakları oy oranı ise iddialara göre; anketlerde maksimum yüzde 17,9 oranına potansiyel olarak ise yüzde 8,1 oy potansiyeline sahip olduğu görülüyor.