BIST 9.992
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.434,46
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu anahtar bildiğiniz gibi değil

Alman otomobil firması BMW, üst segment otomobillerinde kullanılmak üzere tasarladığı yeni anahtar prototipini tanıttı.

Abone ol

BMW Group Forschung und Technik, anahtara farklı fonksiyonlar yüklüyor.
Firmanın geçtiğimiz hafta tanıttığı prototip, içerdiği RFID (Radio Frequency Identification / Radyo Frekansı Tanılama) güvenlik yongası sayesinde kaydedilen kredi kartı bilgileri sayesinde temassız ödeme fonksiyonuna sahip.

İleriki dönemlerde toplu taşıma, şehirler arası ulaşım için kullanılabilecek elektronik bilet gibi uygulamalarla donatılacak olan anahtarın aynı zamanda farklı mobil senaryolara da uygulanması olası.

BMW Group Forschung und Technik (BMW Grup Araştırma ve Teknoloji) proje yöneticisi Hans-Jörg Vögel, bu teknolojinin BMW marka üst segment otomobillerde kişiselleştirilmiş ConnectedDrive servislerini otomobiller arasında taşıyabilmeye de olanak tanıyacağını açıkladı.

Vögel ayrıca bu teknolojinin bir BMW sahibinin başka bir şehir ya da ülkede kiraladığı BMW marka otomobile bindiği zaman, kendisi için kişiselleştirdiği sürüş seçeneklerini tanımadığı bu yeni otomobilde de kullanmasına olanak tanıyacağını belirtti.

Anahtarın otomobille değil, sürücünün kendisi ile ilişkilendirileceğini belirten BMW Grup Araştırma ve Teknoloji Müdürü Prof. Raymond Freymann, bu şekilde otomobil paylaşımını ve kiralamayı kolaylaştırmak, bununla birlikte otomobil teknolojisini bir hayat stili haline getirmek amacında olduklarını ifade etti.