BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.398,16
HABER /  GÜNCEL

Bu 1 Nisan şakası değil

Çalışanlar, "şaka yapmıyoruz" diyerek meydanlara çıkacak, Türkiye'de öğleden sonra hayat duracak.

Abone ol

Emek-Platformu’na bağlı DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk Diş Hekimleri Birliği ‘Bu 1 Nisan’da şaka yapmıyoruz’ sloganı ile tüm Türkiye’de bugün 14.00’te iş bırakacak. Eylemler İstanbul trafiğini hayli etkileyecek.

 EYLEME KATILIM ARTIYOR
Eyleme destek veren sendika sayısı da artıyor. Çoğunluğunu Türk-İş'e bağlı sendikaların oluşturduğu Ankara Şubeler Platformu, Türkiye Gazeteciler Sendikası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) da bugün yapılacak eylemlere katılma kararı aldı.
Ankara Şubeler Platformu, Petrol-İş Ankara Şubesi'nde, yasa tasarısına karşı yapılacak eylemlere ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.
Platform Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen, "Emek Platformu'ndaki ayrışmadan sonra bazı meslek örgütleri, konfederasyonlar mücadele ve eylem kararı aldı. Ankara Şubeler Platformu olarak biz de bu eylemlerin arkasında olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.
Emek-Platformu üyelerinin Kadıköy Meydanı ve Piyalepaşa Bulvarı’nda basın açıklaması yapması, trafiği de etkileyecek.

BU YOLLARA ÇIKMAYIN

Saat 12.30’da eşzamanlı olarak Kadıköy İskele Meydanı ve Piyalepaşa’daki AKP İl Genel Merkezi önünde yapılacak basın açıklamaları sırasında Piyalepaşa’ya çıkan Darülaceze Caddesi, Çağlayan Kavşağı ve E-5 otoyolunun Çağlayan kesimi ile Sıracevizler Caddesi, Kasımpaşa Yolu, Baruthane Caddesi ile Kurtuluş Caddesi etkilenecek.

Kadıköy İskele Meydanı’nda yapılacak eylemde ise Kadıköy’e çıkan Rıhtım Caddesi, Orgeneral Şahip Güler Caddesi, Söğütlüçeşme Caddesi, Albay Faik Sözdener Caddesi ve Tuğlacı Emin Bey Caddesi etkilenecek.
 
GAZETECİLER DE OTURACAK 

TGS olarak bugün saat 10.00'dan itibaren Abdi İpekçi Parkı'nda İstanbul, İzmir ve Adana'dan gelen gazetecilerle birlikte oturma eylemi yapacaklarını söyleyen Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube Başkanı Turgut  Dedeoğlu, TBMM'deki görüşmelerin saat 20.00'ye kadar devam edeceğini, oturma eyleminin de o saate kadar süreceğini bildirdi.