BIST 10.354
DOLAR 32,28
EURO 34,68
ALTIN 2.398,11
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana bir değil 2 mektup

Başbakan Erdoğan'a Aydın Doğan'dan mektup gittiği kesinleşti.. Tarihi konusunda soru işaretleri var..

Abone ol

Aydın Doğan'ın Başbakan Erdoğan'a yolladığı mektubun sırrı çözülüyor. Mektubun iddianameden önce yazıldığı anlaşılıyor.

yazan Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru köşesinde şifreleri çözüyor. Meğer Başbakan Erdoğan mektup aldığını 17 Şubat'ta ATV'deki program arasında doğrulamış..

Mektup olayı bununla sınırlı değil.. Asıl dikkat çeken mektubun ne zaman kaleme alındığı ve içeriği. Yani iddianameden önce mi sonra mı? İşte burada Koru devreye giriyor:

(...)Genelkurmay Başkanını ziyareti sırasında iddianamenin yazılacağından haberdar olup Tayyip Bey'e "Ayağını denk almazsan partin kapatılır" anlamına gelen mektubu kaleme aldığı iddiasını kronolojik olarak yanlış buluyor Aydın Bey...

Kronolojik yanlışlık herhalde tarihlerle ilgili olmalı. Yoksa Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'la görüştüğü ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a en azından bir mektup yazdığı anlaşılıyor Aydın Doğan'ın...

Dahası Fehmi Koru bir mektuptan söz ederken, Taraf gazetesinden Yasemin Çongar iki mektuptan söz ediyor. Koru, Çongar'ın yazısından alıntılar yapıyor:

"Bir ay arayla o Taraf, Kıvanç'ın 'mektup' iddiasını kendi kaynaklarından doğruladı. Dahası, son dönemde Aydın Doğan'ın Başbakan'a bir değil, iki mektup gönderdiğini de öğrendik. Öyle anlaşılıyor ki, Aydın Doğan bu mektupları yaklaşık bir ay arayla yazmış. / İkinci mektup Başbakan'a şubat sonlarında, yani Ak Parti aleyhinde kapatma davası açılmasından yaklaşık iki hafta önce ulaşmış.