BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,07
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şırnaktan acı haber

Şırnak'taki çatışmada şehit sayısı 3'e yükseldi. 5 askerin de yaralandığı haberi geldi. Ayrıntılar şöyle;

Abone ol

Şırnak'ta süren operasyon kapsamında terör örgütüyla sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmalarda 3 asker şehit olurken, 10 asker de yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, şunlar kaydedildi:

''Şırnak ili Bestler-Dereler bölgesinde PKK/Kongra-Gel terör örgütüne karşı sürdürülen operasyonda, 31 Mart 2008 günü teröristlerle sıcak temas sağlanmış ve aralıklarla devam eden çatışmalar sonucunda, 9 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlere ait sığınaklarda ele geçirilen çeşitli mühimmat ile çok miktarda yiyecek, ilaç ve diğer yaşam malzemeleri kullanılmaz hale getirilmiştir. Çatışmalar esnasında TSK'ya mensup 3 personelimiz şehit olmuş, 5 personelimiz yaralanmıştır.''

Şırnak-Siirt ve Hakkari üçgenindeki Bestler Dereler bölgesinde Bordo Bereli timlerin de katıldığı ve 4 gündür süren operasyonlarda bugün yaklaşık 40 kişi oldukları belirlenen PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada, 1'ü üsteğmen, 2'si astsubay olmak üzere 3 asker şehit olurken, 5 asker yaralandı.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürdüğü operasyonlarda dün çatışma çıktı.
 
Bu sabah saatlerinde 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan Sikorsky helikopterlerle derin vadilerin bulunduğu bölgelere Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı 'Bordo Bereli' askerler de indirildi.
 
Gün boyu teröristlerin izini süren komandolar akşam saatlerinde yaklaşık 40 kişilik bir terörist grubuyla sıcak temas sağladı.
 
Çıkan çatışmada ilk bilgilere göre, 1'i üsteğmen, 2'si astsubay olmak üzere 3 asker şehit oldu. Çatışmada, 5 asker yaralandı.
 
Yaralı askerler helikopterlerle Şırnak Askeri Hastanesi'ne getirilerek, tedavi altına alındı.
 
Havanan kararmasına rağmen operasyon bölgesine Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda konuşlandırılan 'Meteler' adı verilen Jandarma Özel Harekat Timleri ile sınır birliklerinde görevli özel eğitimli komondalar helikopterlerle indirildi.
 
Teröristlerin bulunduğu alanlar Kobra ve Süper Kobra helikopterleriyle bombalandı.
 
Teröristlerin kaçış yolları da ateş altına alınırken, komandolar tüm stratejik noktaları tuttu. Bölgede yoğun şekilde çatışmaların sürdüğü belirtilirken, ölen teröristlerin de bulunduğu ve sayılarının henüz netleşmediği kaydedildi.
 
8 adet patlayıcı düzenek bulundu
 
Bu arada Şırnak'ta teröristlerce araziye tuzaklanmış 8 adet patlayıcı madde düzeneği güvenlik güçlerince imha edildi.
 
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, güvenlik güçlerince dün Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında terör örgütü mensupları tarafından araziye tuzaklanmış 6 adet patlayıcı madde düzeneği, Şırnak'ın Cizre ilçesi dağlık arazi kesiminde de araziye tuzaklanmış iki adet patlayıcı madde düzeneği bulundu.
 
Bulunan patlayıcı madde düzenekleri, uzman personel tarafından imha edildi. Diyarbakır'ın Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde de terör örgütü mensuplarınca kullanılan iki sığınakta, patlayıcı yapımında kullanılan 5 kilogram Amonyum Nitrat, 350 kilogram muhtelif gıda maddesi, çok miktarda ilaç ve yaşam malzemesi ele geçirildi.