BIST 9.727
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.439,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ: Bahçeli şimdi 'hayır'ı öğrendi

Yozgat'at seçim çalışmalarını sürdüren Bekir Bozdağ, Ecevit'e hep 'evet' diyen Bahçeli'nin şimdi hayır'ı öğrendiğini söyledi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "AK Parti’yi tek başına iktidar ettiniz. 'Tek başına, iş başına' dediniz. 13 yılda tek başına iş başına AK Parti ile Türkiye yeniden kazanmaya başladı. Yeniden değişen bir Türkiye geldi ortaya" dedi.

Bozdağ, Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 1 Kasım'da tarihi bir gün yaşayacağını ifade ederek, herkesin sandığa giderek oy kullanması istedi.

Halkın kararını sandıkta ortaya koyacağını belirten Bozdağ, "Bu karar Türkiye’nin gelecek 4 yılına dair iktidarı, muhalefeti belirleyecek, Türkiye’nin gideceği istikameti ortaya koyacaktır. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi ile yönetiliyor. Tabi zaman zaman koalisyonlar, zaman zaman tek başına iktidarlar gördük. Geriye dönüp baktığımız zaman, Türkiye ne zaman büyüdüyse tek başına iktidarlar döneminde büyümüş, ne zaman kaybetmişse koalisyonlar döneminde kaybetmiş" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin atağa geçtiği dönemlerin tek parti iktidarlarında olduğunu anımsatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"İşte Cumhuriyet’in başı, savaştan çıkmışız, ayakta duran pek az sayıda insanımız var, onların da pek çoğunun sıkıntıları var. Yokluk var, yoksulluk var. O dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ciddi adımlar atılmıştır. Atatürk’ten sonra sıkıntı var. Ama 1950’de Menderes geliyor, Türkiye’de yeni ve tarihi adımlar atılıyor. 10 yılda Türkiye gerçekten önemli değişimleri yaşıyor. Ama arkasından yeniden koalisyonlara dönüyoruz darbe ile beraber. Türkiye 1980’e kadar debeleniyor adeta. Sağcısı solcusu birbirinin karşısına dikiliyor, insanlarımız birbirini öldürüyor, ölen de öldüren de kendini kahraman zannediyor. 5 bin fidanımızı toprağa verdik. Türkiye bir kez daha kaybetti. 1980 darbesi bir daha kaybettik. Arkasından Özal geldi 1989’a kadar Türkiye’de yeni bir hamle başlattı."

Bozdağ, daha sonra kurulan koalisyon hükümetlerinin de Türkiye'ye bir şey kazandırmadığını ifade ederek, demokrasinin, hukukun, siyasetin ve istikrarın kaybolduğunu anlattı.

BAHÇELİ ŞİMDİ 'HAYIR'I ÖĞRENDİ

AK Parti iktidarı öncesi ülkeyi DSP, ANAP ve MHP koalisyonun yönettiğini anımsatan Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tek parti gibi uyumlu bir koalisyon. Uyumsuzlukta yok, Allah var, merhum Ecevit ne derse Mesut Yılmaz ‘evet efendim’ diyordu. Sayın Bahçeli ‘evet efendim’ diyordu. O zaman 'hayır'ı öğrenmemişti Sayın Bahçeli. Şimdi öğrendi hayır'ı. O zaman ne varsa 'evet efendim' diyordu. Tek başına iktidardan daha uyumlu bir hükümetimiz vardı. Ben yine soruyorum, Şefaatli’de, Türkiye’de, bu iktidar döneminde kazançlı çıkan herhangi bir insanımız kaldı mı? Kasım 2000 ekonomik krizi, 21 Şubat 2001 ekonomik krizi ve hepimiz kaybettik. Tam 52 milyar dolar battı gitti. Sizin verdiğiniz vergilerle onların batırdığı paraları biz ödedik. 23.5 milyar dolar IMF’den borç aldılar, onların aldığı borcu biz ödedik. Memleket battı, batırıldı."

BİZİM SESİMİZİ KISMAYIN

Bozdağ, AK Parti'nin 13 yıldır ülkeyi tek başına yönettiğini ve Türkiye'yi ayağa kaldırdığını vurgulayarak, "AK Parti’yi tek başına iktidar ettiniz. 'Tek başına, iş başına' dediniz. 13 yılda tek başına iş başına AK Parti ile Türkiye yeniden kazanmaya başladı. Yeniden değişen bir Türkiye geldi ortaya. Ben tekrar seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Onun için diyorum ki, gelin faydanın büyüğüne sahip çıkalım. Türkiye’nin tek başına iktidarı eminim sayenizde AK Parti olacaktır. AK Parti’nin içinde de en güçlü illerden biri Yozgat olsun. Yozgat’ın sesi de, gücü de AK Parti içinde de, Ankara’da da daha gür çıksın. Bizim sesimizi kısmayın, bizim gücümüzü azaltmayın" ifadesini kullandı.

Daha sonra Akdağmadeni ilçesindeki mitingde konuşan Bozdağ, kent merkezi ve ilçelerinin AK Parti sayesinde hizmetle tanıştığını belirterek, yatırımları ve partisinin seçim vaatlerini anlattı.