BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Bosnalılar Millileri madara etti!

Fatih Hoca ne derse desin ama Türkiye bir kez daha kendini rezil etti. İşte Bosnalı futbolculunun ders veren sözleri;

Abone ol

Safet Nadarevic ve Damir Mirvic, “Belçika ve Estonya gibi zayıf rakipleri yenemediniz. Sonra da umudunuzu bizim maça bağladınız. Daha önce neredeydiniz?” derken kaleci Supic, “Direkten dönen top maçın kaderini belirledi” yorumunu yaptı.

2002 Dünya Kupası üçüncüsü, 2008 Avrupa Şampiyonası yarı finalisti A Milli Futbol Takımımız’ın, 2010 Dünya Kupası şansını mucizelere bırakmasının yankıları sürüyor. Son Avrupa Şampiyonu İspanya’nın 8’de 8 yaparak finalleri garantilediği 5. Grup’ta, 4 puan önündeki Bosna Hersek’le deplasmanda 1-1 berabere kalarak ikincilik fırsatını da kullanamayan ay yıldızlılarımızın performansı Bosnalı futbolcuları bile şaşırttı.

Bosna Hersek Milli Takımı’nın Eskişehirspor’da forma giyen stoperi Safet Nadarevic, “Türkiye, finallere gidememenin faturasını bize çıkarmamalı. Siz fırsatı daha önce kaçırdınız. Estonya ve Belçika gibi grubun zayıf rakiplerini yenseydiniz şimdi daha farklı bir konumda olurdunuz” dedi. Önceki günkü maçla ilgili de bir değerlendirmede bulunan Nadarevic, şunları söyledi:
Hayal kırıklığına uğrattınız

“Bosna Hersek Milli Takımı olarak ilk kez Dünya Kupası’na katılma şansını yakaladık. Saha ve seyirci avantajımızı bu maçta iyi kullandık. Türk Milli Takımı özellikle ikinci yarıda çok baskılı oynadı. Arda’nın şutu direkten dönmeseydi işimiz zordu. Futbol şansı da bizden yanaydı.

Türk Milli Takımı’nın 2010 Dünya Kupası finallerine katılma şansını sürdürebilmesi için bu maça kadar beklememesi gerekirdi. 2008 Avrupa Şampiyonası’nda izlediğim Türkiye, Dünya Kupası elemelerinde beni hayal kırıklığına uğrattı. Türk Milli Takımı’nın her maça değişik bir kadroyla çıkması bizleri şaşırttı. Türkiye’siz bir Dünya Kupası finali düşünemiyorduk. Ne yazık ki, şansınız yok denecek kadar az.”

Maçın kahramanı Volkan Demirel

Milli maçta yaptığı kurtarışların yanı sıra vakitten çalan Bosna Hersek Milli Takımı’nın kalecisi Nemanja Supic, karşılaşma bitiminde mutluluğunu eşi ile paylaştı. Maçın kahramanı olarak A Milli Takımımız’ın kalecisi Volkan’ı gösteren Supic, şunları söyledi: “Volkan’ı kıskandım. Ona benden daha çok pozisyon geldi. Volkan çok top çıkardı. Şans faktörü benim yanımdaydı. Direkten dönen top maçın kaderini belirledi. Arda’dan korktum. Defanstaki arkadaşlarım da bana çok yardımcı oldu.”

Bize gelince mi hatırladınız?

Sakatlığı nedeniyle önceki günkü maçta Bosna Hersek Milli Takımı formasını giyemeyen Damir Mirvic, “Türkiye, Belçika ve Estonya’ya puan kaptırdı. Sonra da umudunu bizim maça bağladı. Daha önce neredeydiniz?” dedi. Mirvic, şöyle devam etti:

“Türk Milli Takımı’nda Tuncay, Nihat, Arda, Emre, Servet, Volkan, Gökhan Gönül gibi önemli oyuncular var. Bizim maçta da bu yıldızlar görev aldı. Ancak bizim takım uzun süre yan yana oynadığı için oyuncular birbirini iyi tanıyor. Yardımlaşarak oynuyoruz. Sahada efor sarfedip rakip pozisyonları eritebiliyoruz.”