BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,89
ALTIN 2.385,61
HABER /  POLİTİKA

Zeybek intihar edecekti iddiası!

Eski Bakanlardan Namık Kemal Zeybek, intihar edecekti iddiası! İşte Ülkücü İçmeli'nin iddiası;

Abone ol

TVNET televizyonunda Veyis Ateş’n hazırlayıp sunduğu Bakış Açısı’nda bu hafta 12 Eylül darbesi konuşuldu. Programda dönemin Ülkücü lider kodrosundaki İçmeli, Eski Bakanlardan Zeybek'in intihar girişiminde bulunduğunu iddia etti.

29. yıl öncesinden bugüne ve bugünün güncel konularına bakılmaya çalışılan programa Dev-Genç’in kurucularından ve 78’liler Hareketi Sözcüsü Celalettin Can’la, dönemin Ülkücü lider kadrosundan Faik İçmeli katıldı.

12 Eylül’de Ülkücü hareketin CIA tarafından kullanıldığını ileri süren Celalettin Can, 20 yıl kaldığı ve 2000’li yılların başında çıktığı cezaevinde insanlık dışı muamelelere maruz kaldığını söyledi.

Cezaevi sonrası MHP’den ayrılarak merkez sağda siyaset yapmaya başlayan Faik İçmeli ise, 1998 yılında DYP İstanbul İl Teşkilat Başkanı olduğu dönemde yaşanan Flash TV baskını kendisinin organize ettiğini söyledi. Genel Başkanı Tansu Çiller’e ağza alınmayacak laflar söylendiği için böyle bir eyleme başvurduklarını belirten İçmeli, bu olaya anılarını yazdığı “Kırık Kurşun” kitabında da yer verdiğini söyledi.

Yine aynı kitabında 1982 yılında Harbiye Cezaevindeyken eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek’in intihara teşebbüs ettiğini iddia eden İçmeli, bu iddiayı yalanlayan bir köşe yazarına da sert çıktı.

İşte o ilginç açıklama;



Uploaded by . -