BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tuzladaki yangın söndürülemedi

Tuzla Organize Deri Sanayii Sitesi'nde bir fabrikada yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Abone ol

Tuzla Organize Deri Sanayii Sitesi'nde bir fabrikada yangın çıktı. Yangına Tuzla, Kurtköy, Orhanlı,Tuzla OSB, Kartal, Kadıköy itfaiyesi müdahale ediyor.

İstanbul sel felaketinden sonra yeniden kuvvetli bir yagış için alarma geçerken Tuzla'dan gelen yangın haberi İstanbul İtfaiyesini harekete geçirdi.

İstanbul Tuzla Organize Deri Sanayii Sitesi’nde Primo Ambalaj Sanayi'nde saat 17:50 ’de başlayan yangına Tuzla, Kurtköy, Kartal, Kadıköy itfaiyesi müdahale ediyor.İstanbul Büyükşehir itfaiyesi'de yangın söndürme araçlarını bölgeye yolladı. Patlamaların da olduğu bölgeye itfaiye ekipleri tarafından ambulanslar istenirken itfaiye ekipleri yangının diger işyerlerine sıçramaması için köpükle soğutma yapıyorlar.

Tuzla Deri Sanayii Sitesi 1. yolda başlayan ve henüz kontrol altına alınamayan yangın'dan önce tüm işçilerin tahliye edildiği ve yangının başşlamasıyla çevrenin siyah dumanlarla kaplandığı görüldü. 7 katlı olan binada ambalaj ham maddesi üretildiği ve yan tarafında Hava Savunma Sanayi'nin binası bulunuyor.Bölgede görev yapan itfaiye ekipleri merkezlerinden sürekli köpük takviyesi istediler.İtfaiye görevlileri 1 saattir süren yangının kontrol altına alınamadığını belirttiler.

Yangın, çok sayıda itfaiye ekibinin yanı sıra çok amaçlı itfaiye aracı “Koca Yusuf”un da katıldığı çalışmalarla söndürülmeye çalışılıyor.

Dışardan köpük kullanılarak kontrol altına alınmaya çalışılan yangın nedeniyle yaralanma ya da can kaybı olmadı.

Jandarma ekiplerinin çevresinde güvenlik önlemi aldığı yangın bölgesine ayırca çok sayıda ambulans sevk edildi.

Yetkililer, zaman zaman patlamaların yaşandığı yangının henüz kontrol altına alınamadığını, itfaiye ekiplerinin yoğun çaba gösterdiğini bildirdi.