BIST 10.333
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.459,45
HABER /  GÜNCEL

Boşanmalar çocuksuz çiftlerde daha yoğun!

Yapılan bir araştırma sonucunda çiftlerin çocuk yapmamasının kısa sürede boşanmalarına kapı açtığı ortaya çıktı.

Abone ol

Almanya Federal İstatistik Dairesi, boşanan çiftlerin yarısından fazlasının çocuk sahibi olmadığını ortaya koydu.

Federal İstatistik Dairesi'nin rakamlarına göre, 2008'de Almanya'da 191 bin 900 çift boşanmayı seçti. Bu rakam, geçen yıl Almanya'daki toplam evliliklerin yüzde 39'unun boşanmayla sonuçlandığını gösterdi. Almanya'daki boşanmaların yüzde 85'i evliliğin ilk yılında gerçekleşti. Boşanmaların yarısından fazlası, çocuksuz çiftlerde görüldü.

Almanya Köln Üniversitesi'nden boşanma konularında araştırma yapan akademisyen Ulrich Schmidt-Denter'e göre, evliliğin ilk yılı kritik eşik. Denter, bu süreyi aşan çiftlerin evliliklerinin daha uzun yıllar sürebileceğini belirtti. Alman akademisyen, çiftlerin çocuk yapmamasının da kısa sürede boşanmalara kapı açtığına dikkat çekti.

Gençlik ve Evlilik Danışmanı Berend Groeneveld ise, çocukların evlilikte önemli olduğuna şu tespitle işaret etti: "Uzun yıllar evlilikleri yürümeyen ancak çocukların mağdur olmaması için sabreden çiftler, çocukların büyümesi ve aileyi bir arada tutan harç olma konumundan çıkmasıyla birlikte 20-25 yıl sonra ileri yaşlarda bile boşanma yoluna gidebiliyorlar"

Almanya Federal İstatistik Dairesi, kadınların boşanmaya daha meyilli olduğunu da tespit etti. Buna göre, boşanma davalarında başvuruların üçte ikisi kadınlardan geliyor.