BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.490,61
HABER /  POLİTİKA

Acilen Sincana heyet yollayın

Doğu Türkistan'daki olaylar, MHP Genel Başkan Adayı Ahmet R. Yılmaz'ı isyan ettirdi.. Yılmaz, Bahçeli'yi 'göreve çağırdı'

Abone ol

MHP Genel Başkan Adayı Ahmet R. Yılmaz, Doğu Türkistan'daki olaylar üzerine yaptığı açıklamada Devlet Bahçeli'yi göreve çağırdı. Yılmaz, "Dostluk Grubu'ndan istifa yetmez. Bu mesele günübirlik politik söylemlerle geçiştirilebilecek hafif bir mesele değil. Acilen bölgeye bir heyet gönderin" dedi.

VAHŞET KARŞISINDA GEREKENİ YAPIN

Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti:

- "Dünya Türklerinin gözü Türkiye’ye bakmaktadır. Hükümet üzerine düşen görevi yerine getirememektedir. MHP olarak daha dinamik ve aktif hareket etmek öncelikli görevinizdir.

- Doğu Türkistan’da ibret ve utanç verici bir katliam, tüm dünyanın ve daha da ötesinde 300 milyon Türk ve iki milyar Müslüman dünyanın gözüne bakılarak tarihe utançla kaydedilmektedir.

- MHP Genel Başkanı olarak acilen bölgeye; milletvekillerinden oluşan bir heyet yollayın. Olayları yerinde anlayarak izleyerek takip edin.

- Doğu Türkistanlı vize verilmeyen Rabia Kadir dâhil kanaat önderi liderleri hemen acilen MHP tarafından Türkiye’ye davet edilmelidir.

- Bu liderler dinlenerek MHP ve Türkiye’nin bu konudaki genel politikası ortaya konulmalıdır.

- MHP bu konularda ayağı yere basan politikaları üretmekten sorumlu yegâne siyasi iradedir. Sayın Bahçeli'nin bu vahşet karşısında gerekeni hızla yapacağını ümit etmekteyim.