BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,77
ALTIN 2.400,46
HABER /  GÜNCEL

Bombaları PKK için sakladık

"Atabeyler Gerilla Grubu" ellerindeki bombalar için ilginç bir savunma yaptı: 'Bombalar PKK için'

Abone ol

"Atabeyler Gerilla Grubu" adı altında örgütlendikleri iddiasıyla tutuklanan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda (ÖKK) görevli Yüzbaşı Murat Eren, Eryaman'da kefil olduğu kuyumcu Yunis Akkaya tarafından tutulan bir evde ele geçirilen bomba yapımında kullanılan malzemeleri, PKK'ya karşı kullanmak için bulundurduklarını, suikast planı yapmadıklarını söyledi.
Milliyet'in ele geçirdiği polis tutanaklarına göre, Eren ile ÖKK'da görevli astsubaylar Yasin Yaman ve Erkut Taş'ın ifadeleri şöyle:

Eren: Akkaya'dan Güneydoğu'daki yaşlı ve çocuklara dağıtacağımı söyleyerek köstekli saat ve telsiz istedim. 'Genelkurmay 1995' tarihli 'Ayaklanma ve Ayaklanmalara Karşı Koyma' isimli gizli ibareli kitap ile mühimmatlar benim değil. Krokiler eğitim amaçlıdır. Bomba malzemelerini PKK'ya karşı kullanmak için bulundurduk.

Seninki Ali Can olsun
Görevde Malatya'da şehit olan Levent, Tunceli'de şehit olan Sabri ile oğlumun ismini kod olarak kullanırım. Taş'a 'Taci' derim. Bunu bilen Yunis, 'Abi bana da isim bul' deyince, 'Seninki Ali Can olsun' dedim.

Kod olarak düşüneceğini tahmin edemedim. Şaka yollu sözlerdi. Atabeyler ÖKK'daki grup adlarından biridir. Benimkinin adı 'Akıncılar'dı. Yıldırımlar, Göktürkler, Türkiyem gibi gruplar vardır. PKK'lıları etkisiz hale getirmek için askeri malzemeleri kullanmayı kendim kararlaştırmıştım. Kimseyi hedef almadık. Akkaya hayaller üretmektedir. Çenesi düşük, alkolik bir adamdır.
Taş: Mühimmatları operasyonlarda mayın temizlerken elde ettim. İmha için birlik dışına çıkardım. Tek hedefimiz PKK'dır.

Eren, uçuşlarda PKK'lılara karşı kullanacaktı. Ben de yol güzergâhlarına yerleştirecektim. Yapamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. İstemeden mensubu olduğum camiaya zarar verdik.

Yaman: Ajandamdaki şema bomba değil, el telsizinin kulaklık fitilinindir. Notlar ve krokiler, eğitimlere ilişkin karalamalardır. Atabeyler ÖKK'daki grubumun adı. Yemin de senaryo gereği."